22.9 C
București
vineri, 13 septembrie 2024
AcasăSpecialPrefectul Gabriel Berca a simtit disperarea cauciucarilor

Prefectul Gabriel Berca a simtit disperarea cauciucarilor

Ieri, 500 de salariati de la Carom Onesti au pichetat timp de doua ore Prefectura judetului. Sositi la Bacau cu sase autocare, angajatii singurului combinat de cauciuc din tara au cerut inca o data Guvernului gasirea unei solutii pentru ca activitatea combinatului sa fie mentinuta.
Disperarea protestatarilor pare sa nu aiba sfarsit daca tinem cont ca o mare parte din angajatii de la Carom sunt dispusi sa intre in greva foamei, iar altii chiar sa-si dea foc. „Vrem sa muncim, nu sa cersim” sau „1.500 de condamnati la moarte” sunt doar doua din mesajele scandate de catre protestatarii disperati.
In timp ce cauciucarii au continuat sa scandeze, un grup format din liderul de sindicat, Vasile Udrea, si din alti patru sindicalisti a avut o intalnire cu prefectul Gabriel Berca si cu subprefectul Nicolae Olaru, pentru a le transmite doleantele lor si a le cere sprijinul. Printre acestea se numara si acordarea unui salariu mediu pe economie pe timpul concedierii colective. „Dupa miscarile de protest de la Onesti, am venit sa pichetam Prefectura judetului si pentru a ne intalni cu autoritatile judetene, carora le-am cerut sa ne sprijine pentru a ne scapa de disponibilizari”, a precizat Vasile Udrea, liderul de sindicat de la Carom Onesti.

Prefectul a coborat printre protestatari

Dupa discutiile cu grupul sindical, prefectul judeteului Bacau, Gabriel Berca, a mers prin multime, unde a discutat si cu restul sindicalistilor. Prefectul le-a promis protestatarilor ca va face tot ce ii sta in putere pentru a-i ajuta, iar dupa sarbatori va merge chiar el la Bucuresti in vederea gasirii unei solutii pentru salvarea combinatului. „Dupa sarbatorile de Pasti, voi merge impreuna cu domnul Udrea, cu reprezentantii lichidatorului juridic la Ministerul Finantelor si la AVAS pentru a cauta o formula legala pentru salvarea combinatului. Vom cere scoaterea la vanzare a combinatului, gasirea unui investitor cu intentii bune in vederea unei noi privatizari”, le-a promis prefectul Gabriel Berca angajatilor de la Carom Onesti. Mergand printre oameni, prefectul a fost cuprins de disperarea protestatarilor. „Tot ce se intampla acum la Carom se datoreaza vechii guvernari care a facut o privatizare de fatada. Cert este ca din cele 38 milioane de dolari promise pentru investitie a fost investit doar un milion de dolari si iata ca se vad roadele ei. Carom trebuie sa aiba viata,” a declarat prefectul.

„Onestiul, incotro?”

Tot prefectul judetului a anuntat ca imediat dupa Sfintele sarbatori de Pasti va deschide o dezbatere intitulata „Onestiul, incotro?”, urmand sa fie discutata situatia economica a platformei Borzesti, tinand cont de lipsa investitorilor, fapt dovedit de problemele care sunt la ora actuala la toate societatile ce activeaza pe aceasta platforma, Rafo, Carom sau UTON. „Vom incerca sa atragem investitori capabili, care sa reuseasca sa valorifice potentialul economic din zona”, a completat Gabriel Berca.

Cele mai citite

Pensia medie lunară a crescut la 2.427 lei în T2 2024, cu 15,1% mai mult decât anul trecut

În al doilea trimestru al anului 2024, pensia medie lunară, calculată pe baza sumelor totale pentru toate categoriile de pensionari a fost de 2.427...

Cu 7,8 milioane de jucători și 200 de studiouri, România se află în topul european al industriei de jocuri video

Industria de gaming și eSports din România a cunoscut o expansiune semnificativă în ultimii ani, cu un număr tot mai mare de pasionați. Conform...

Rata șomajului în România a scăzut la 5%, în contextul creșterii ușoare a ratelor de ocupare

În al doilea trimestru al anului 2024, România avea o populație activă de 8,41 milioane de persoane, dintre care 7,9 milioane erau angajate, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă