22.1 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialPrefectul Ciprian Dobre - in conflict cu seful Directiei Juridice

Prefectul Ciprian Dobre – in conflict cu seful Directiei Juridice

TARGU-MURES. Disputele dintre oamenii fostei si cei ai actualei echipe din Prefectura Mures sunt departe de a se fi incheiat. Acestor dispute li s-a adaugat, anul trecut, relatia tensionata dintre prefectul Ciprian Dobre si secretarul general al institutei, Zamfira Pora (actualmente subprefect – n. r.) care a redobandit postul in instanta dupa ce liderii PSD au inlaturat-o ilegal din functie.
Daca acest conflict a fost relativ bine mascat, raportul de activitate prezentat de Dobre in aceasta saptamana scoate la iveala un alt front unde se duc lupte pe terenul Prefecturii. Este vorba de Directia Juridica a institutiei care reprezinta interesele Guvernului in teritoriu, condusa oficial de juristul Emilia Huza. Dobre ii imputa acesteia o slaba organizare, drept pentru care i-a transmis deja un avertisment scris.
Acesta i-a provocat, insa, sefului Directiei Juridice o adevarata problema medicala, aceasta fiind, potrivit lui Dobre, in concediu medical de mai multe luni. „Avem probleme la nivelul Directiei Juridice. Emilia Huza nu a reusit sa conduca bine acest departament”, a declarat prefectul. El a adaugat ca sefa directiei nu a intocmit registre de cauze, solutii si notificari, existand premisele unei activitati haotice.
„A plecat in concediu medical lasand mapa nesolutionata”, a mai adaugat prefectul. El a completat ca atributiile Emiliei Huza au fost delegate unui alt jurist din cadrul directiei, insa acum problema este lipsa unui om de executie.
„Ne lipseste un om. Noi am dus un om foarte bun pe executie de pe un astfel de post intr-unul de comanda. Acum mai avem 5 juristi”, sustine Dobre. El a spus ca in aceste conditii activitatea specifica are de suferit cu atat mai mult cu cat volumul de munca este destul de mare.
„In anul 2005 au fost verificate asupra legalitatii 50.060 de acte – hotarari de consilii locale, hotarari de Consiliu Judetean, dispozitii de primari si ale presedintelui CJ. Din acestea, avem notificate un numar de 180 si 54 de actiuni promovate in instanta”, a mai afirmat prefectul. Potrivit sursei citate, la reveni-rea din concediu medical, Emilia Huza nu va fi sanctionata, ci i se va da un termen pentru a pune ordine in activitate, dupa care, daca nu va face fata, nu este exclusa demiterea ei. Dobre a lasat, insa, sa se inteleaga ca sefa Directiei Juridice intentioneaza sa paraseasca institutia.

Cele mai citite

Suspendare drastică pentru fotbalistul care și-a mușcat adversarul de gât!

Atacantul Milutin Osmajic, de la Preston North End, a primit o suspendare de opt meciuri, după ce a mușcat de gât un adversar în...

Qinwen Zheng impresionează la Beijing! Calificare în semifinale după o revenire spectaculoasă

Qinwen Zheng continuă să domine scena tenisului feminin din China, calificându-se în semifinale la turneul de 1000 de puncte de la China Open, desfășurat...

Fostă șefă a TVR acuză managementul actual de cheltuieli nejustificate și declin grav al televiziunii publice

Ramona Săseanu, fostă președintă interimară a TVR, a trimis o scrisoare deschisă Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaților, în care avertizează asupra unei situații...
Ultima oră
Pe aceeași temă