18.9 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialFamilia românului răpit în Burkina Faso, chemată la sediul MAE. Autoritățile de...

Familia românului răpit în Burkina Faso, chemată la sediul MAE. Autoritățile de la Ouagadougou extind căutările în Mali și Niger

UPDATE 22.29: Burkina Faso: Autorităţile vor să intre în Mali şi Niger pentru a-l căuta pe românul răpit

———

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, duminică, că familia românului răpit în Burkina Faso a fost invitată la sediul instituției pentru discuții, informează un comunicat al MAE.

”Familia cetăţeanului român a fost invitată, astăzi, 5 aprilie 2015, la sediul MAE, şi a avut discuţii cu reprezentanţii Celulei de Criză. În cadrul întrevederii au fost prezentate aspectele legate de situaţia actuală a cetăţeanului român, fiind păstrat un dialog permanent cu familia în vederea transmiterii evoluţiilor, pe măsură ce acestea vor fi disponibile”, transmite sursa citată.

Referitor la celula de criză activată în cazul românului răpit în Burkina Faso, MAE a precizat că aceasta își va continua activitatea, în permanență, prin reprezentanții MAE și prin reprezentanții avizați în domeniul securității naționale, 

Citește și: Un român a fost răpit în Burkina Faso! MAE a activat celula de criză

”Celula de Criză convocată la MAE de către ministrul afacerilor externe,  la data de 4 aprilie 2015,  imediat după semnalarea situaţiei cetăţeanului român, îşi continuă activitatea, în permanenţă, 24/7h, prin reprezentanţii MAE şi ai celorlalte instituţii cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale (SRI, SIE, MApN)”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, MAE a precizat că misiunile diplomatice române din regiune acţionează în coordonarea directă a Celulei de Criză a MAE.

Întrucât românul răpit în Burkina Faso se află într-o situație delicată, reprezentanții MAE au precizat că nu vor face publice informații cu caracter personal, sau care i-ar putea pune în pericol viața acestuia sau buna desfăşurare a acţiunilor de eliberare a acestuia.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) s-a autosesizat în privința răpirii unui român în statul african Burkina Faso, activând o celulă de criză.

“Imediat ce informațiile au fost cunoscute de autoritățile române, ministrul Afacerilor Externe a activat celula de criză, care s-a reunit deja în vederea analizării tuturor informațiilor și pentru adoptarea măsurilor specifice. Au fost trimise instrucțiuni către toate misiunile diplomatice din zonă. Instituțiile care fac parte din celula de criză sunt în contact permanent”, se arată în comunicatul MAE. 

Un agent de securitate român angajat al unei societăți miniere a omului de afaceri Frank Timiș a fost răpit în Burkina Faso de indivizi înarmați, relatează agenția Reuters, citata de Mediafax.

Incidentul s-a produs sâmbătă în nordul acestei țări, în apropierea frontierei cu statul Mali, la o mină de mangan deținută de compania Pan African Minerals, subsidiară a Frank Timiș Corporation.

‘Una dintre patrulele noastre a fost atacată’ și ‘românul care conducea patrula a fost răpit’, a declarat directorul societății Pan African Minerals, precizând de asemenea că un jandarm este grav rănit, iar șoferul este rănit la un picior.

Potrivit unei surse de securitate locale, atacul a fost condus de cinci persoane înarmate, care, după ce l-au răpit pe agentul de securitate român, s-au îndreptat către granița cu Mali.

Cele mai citite

Actorul francez Gerard Depardieu, eliberat după ce a fost interogat pentru agresiune sexuală

Actorul francez Gerard Depardieu a fost interogat de poliție în legătură cu agresiuni sexuale asupra a două femei, au declarat surse din cadrul poliției,...

Fabrica de diamante a lui Ceaușescu a ajuns tun imobiliar

Recent am povestit într-un articol despre pasiunea familiei Ceaușescu pentru diamante și cum au reușit să obțină, temporar, concesiunea unei mine de diamante...

Alegerea Care Controlează Viitorul Copilului

Una dintre primele și cele mai importante decizii pe care le iau părinții după nașterea unui copil este modul în care vor hrăni...
Ultima oră
Pe aceeași temă