9.2 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialPrecizare oficială: Cehia nu e Cecenia

Precizare oficială: Cehia nu e Cecenia

Fiind îngrijorat de confuzia între Cecenia, ce unde sunt originari suspecţii din Boston şi Republica Cehă, al cărui ambasador la Washington este, Petr Gandalovic a considerat că este necesar să clarifice că este vorba de “două entităţi foarte diferite”, scrie Mediafax.

“Am remarcat cu îngrijorare o confuzie nefericită pe reţelele sociale în privinţa acestui subiect înainte ca suficiente informaţii să apară asupra originii celor doi suspecţi în cazul atentatului” de la maratonul din Boston, remarca ambasadorul într-un comunicat.

Fraţii Ţarnaev, suspecţi în cazul atentatului de la maratonul din Boston care s-a soldat luni cu 3 morţi şi aproape 180 de răniţi sunt de origine cecenă. În limba engleză, asemănarea dintre ceh (czech) şi cecen (chechnyan) poate duce la confuzie.

“Republica Cehă şi Cecenia sunt două entităţi foarte diferite. Republica Cehă este o ţară din Europa centrală, Cecenia face parte din federaţia Rusiei”, a adăugat diplomatul.

“Aşa cum a amintit şi preşedintele ceh Milos Zeman într-un mesaj adresat lui Barack Obama, Republica Cehă este un partener activ şi de încredere al Statelor Unite în lupta împotriva terorismului”, a concluzionat acesta.

Cele mai citite

Explozie în județul Dolj. FOTO

Pompierii din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj fac măsurători privind eventuale emanaţii de gaze naturale în comuna Calopăr, după ce, vineri...

ÎPS Teodosie, prima reacție după ce a fost sancționat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a avut azi prima reacție după ce a fost sancționat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu „dojană...

Criza sensului

Mulți oameni au impresia că evenimentele care se petrec în jur nu se mai înțeleg, fiind doar fructe ale abuzurilor și falsificărilor. Istoria s-ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă