Pastele cu sos şi chifteluţe din carne de vită sunt delicioase și sățioase. Rețeta se pregătește cu ingrediente la îndemână, potrivit allrecipes.com.
Ingrediente pentru chifteluţe
- 500 g de carne de vită, tocată
- 100 g de pesmet mărunţit
- 100 g de parmezan ras
- un căţel de usturoi, mărunţit
- o lingură cu busuioc mărunţit
Citeşte şi: Reţetă de weekend: Paste cu brânză şi salam, în dovleac
- un ou
- ¼ linguriţe cu sare
- ¼ linguriţe cu piper
Ingrediente pentru sos
- 30 g de roşii din conservă
- 100 g de ceapă mărunţită
- un căţel de usturoi, mărunţit
- 100 ml de apă
- o lingură cu oţet din vin roşu
- ½ linguriţe cu zahăr
- ½ linguriţe cu sare
- 300 g de paste
- busuioc și parmezan, pentru servire
Mod de pregătire
Se preîncălzește cuptorul.
Într-un vas mare, se amestecă pesmetul, carnea, parmezanul, usturoiul, busuiocul, oul, sarea și piperul. Apoi, se modelează compoziția în bile mici.
Apoi, se acoperă o tavă cu folie de aluminiu și se așază pe ea chiftețulele rotunde, cu distanță între ele, astfel încât să nu se lipească.
Se dau chifteluțele la cuptor pentru cinci minute, după care se întorc și se mai lasă cinci minute în cuptor, astfel încât să fie maronii pe ambele părți.
Într-un blender, se amestecă roșiile, ceapa, usturoiul, apa, oțetul, zahărul și sarea. Apoi, se toarnă compoziția formată într-un vas slow cooker.
Se adaugă chifteluțele în sos și se acoperă vasul. Se setează temperatura la mediu și se lasă carnea și sosul în vas, timp de șase ore.
În final, se adaugă pastele fierte, se amestecă și se adaugă parmezan și busuioc pentru decor.