10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialPovestea unei românce care se prostituează în Ţara Galilor, într-un documentar BBC

Povestea unei românce care se prostituează în Ţara Galilor, într-un documentar BBC

Povestea unei românce care se prostituează în Ţara Galilor pentru a-şi susţine întreaga familie a fost inclusă într-un documentar BBC ce urmează să fie difuzat, marţi seara, informează Mediafax.

Documentarul, realizat în Cardiff, Swansea şi Newport urmează să fie difuzat marţi seara, la ora locală 22.40 (miercuri, 0.40, ora României), pe BBC One Wales, potrivit informațiilor furnizate de postul citat.

Documentarul "Selling Sex To Survive" încearcă să răspundă întrebărilor unor britanici cărora le este greu să înţeleagă de ce recurg la prostituţie unele femei, care abia au bani să supravieţuiască.

Odată intrate în acest cerc vicios al vânzării-cumpărării de sex, ele sunt prinse într-o capcană din care pot ieşi cu greu, sugerează titlul materialului postat pe site-ul postului britanic, care prezintă în avans fragmente din poveştile a cinci femei, inclusiv a româncei Sorina, precizând că toate numele sunt de împrumut.

Sorina este lucrătoare sexuală la un bordel şi, în pofida faptului că obţine suficienţi bani cât să-şi susţină familia din România, plăteşte un preţ greu. Ea şi-a lăsat unicul copil acasă, în grija bunicii. După fiecare client, sună sa-i audă vocea mamei sale, scrie BBC.

"Aici, în meseria asta, trebuie să fii o femeie foarte rece, care nu gândeşte, fără inimă, fără nimic", declară ea. "Îmi trimit toţi banii în România mamei. Pentru că România este o ţară foarte dificilă, pentru că dacă n-ai bani nu faci şcoala, iar ei te-aruncă-n stradă", afirmă ea.

"Dacă n-aş face bani aici, ei ar fi pe drumuri, pentru că, în România, dacă ai casă iar după trei luni nu-ţi plăteşti facturile la lumină sau apă, ei îţi iau casa şi te lasă în drum", afirmă ea.

"Îmi ajut mama, fiul şi sora mai mică pentru ca ea să poată să aibă o slujbă mai bună ca a mea", adaugă Sorina.

"Am muncit timp de trei luni într-un mega-bordel din Germania", povesteşte românca. "M-am simţit murdară. Multe femei se simt ca la puşcărie. Nu ştiu cum să explic acest lucru. Este ca şi cum se deschide uşa, se închide uşa, se deschide uşa, se închide uşa. Iar tu nu eşti liberă", subliniază ea.

Televiziunile britanice Channel 4, în februarie, şi BBC, vineri, au prezentat o serie de documentare despre imigranţi est-europeni, prima exclusiv despre români, a doua despre români şi polonezi, care ilustrează faţa şi reversul imigraţiei în această ţară, un subiect foarte dezbătut în apropierea alegerilor parlamentare din luna mai.

Campion al dezbaterilor pe tema imigraţiei în Marea Britanie este partidul UKIP al lui Nigel Farage. Acesta a avut o ascensiune rapidă în 2014, când a câştigat alegerile europene în ţară, obţinând 24 de mandate de eurodeputat (în prezent a rămas cu 23). Partidul a reuşit, de asemenea, să intre în Camera Comunelor la sfârşitul lui noiembrie, câştigând două mandate de deputat la alegerile parţiale, prin intermediul unor candidaţi care plecaseră din Partidul Conservator.

Acest succes al UKIP, care reflectă tendinţa europeană de ascensiune a unor partide populiste şi xenofobe, înregistrată pe fondul crizei financiare, a exercitat presiune asupra conservatorilor premierului David Cameron, nevoiţi să abordeze mai strict problema imigraţiei şi a generat unele tensiuni la nivelul Uniunii Europene cu privire la respectarea principiului privind libera circulaţie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă