15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialPotec si Florea au refuzat lotul olimpic

Potec si Florea au refuzat lotul olimpic

» Lotul olimpic de inot se afla in restructurare totala dupa retragerea, la finalul anului trecut, a celor mai reprezentativi componenti ai sai.

Mai intai, Ioan Gherghel, care in 2002, la CM de inot in bazin scurt (25 m) de la Moscova, a adus cea dintai medalie pentru inotul masculin romanesc, si Dragos Coman, primul sportiv roman care a cucerit o medalie in cadrul intrecerilor masculine mondiale de inot in bazin olimpic – bronz la CM din 2003 de la Barcelona –, si-au anuntat definitiv retragerea din activitatea competitionala.
Apoi, medaliatii olimpici Camelia Potec si Razvan Florea, care, desi isi continua cu rezultate excelente carierele sportive, nu s-au hotarat daca vor participa si la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, cei doi valorosi inotatori refuzand, cel putin pentru moment, sa faca parte din lotul olimpic. "Desi lotul largit pentru Londra nu a fost  definitivat oficial, stim ca Florea si Potec nu vor fi inclusi printre componentii acestuia. Cei doi au precizat ca nu doresc sa-si ia un angajament pe termen atat de lung, in conditile in care nu stiu daca vor continua pana in 2012", a spus Octavian Tileaga, antrenorul federal al FR de natatie si pentatlon modern.

In aceste conditii, cel mai "batran" component al lotului care se va pregati pentru JO de la Londra este Norbert Trandafir, in varsta de 21 de ani. Campion european de juniori in 2006, la 100 m liber, si participant la JO de la Beijing de anul trecut, sportivul din Tg. Mures este deocamdata cel mai titrat inotator din lotul olimpic al Romaniei. "Dupa Campionatele Nationale de la Pitesti (n.r. – desfasurate la finele saptamanii trecute), am selectat sportivii pe care ne gandim sa-i cooptam in lotul olimpic largit pentru Londra. Toti sunt foarte tineri si inca nu le vom da numele deoarece componenta echipei nu-i oficiala. Pot spune insa ca cel mai titrat membru al noului team este Norbert Trandafir, care la Pitesti, in primul sau an de seniorat, a doborat recordul national la 100 m liber devenind primul inotator roman care a inotat pe aceasta distanta sub 50 de secunde", a declarat Octavian Tileaga.

» Camelia Potec a luat startul, la Pitesti, in nu mai putin de 16 probe (fiecare cu cel putin doua curse, semifinale si finala), din care a castigat 9! Potec se pregateste pentru Mondialele din luna august, unde ar vrea sa participe in probele de 1.500 m, 800 m, 400 m si 200 m liber.

Cele mai citite

Un taximetrist a fost bătut de doi clienți, care i-au furat mașina

Doi bărbați au fost arestați preventiv după ce, în urma unui conflict cu un șofer de taxi care a refuzat să îi transporte în...

Focar de infecții la una dintre cele mai mari maternități din București

Un focar de infecții a fost depistat la una dintre cele mai mari maternități din București, unde mai multe paciente susțin că au contractat...

Scăderea cotațiilor la grâu persistă, în ciuda reducerii dobânzii de către Fed și a cererii slabe din Europa

Cotațiile la grâu au înregistrat o scădere recentă, influențată de cererea slabă din Europa și de condițiile meteo favorabile în SUA, care au eclipsat...
Ultima oră
Pe aceeași temă