15.2 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialPotec, fericita doar pe jumatate

Potec, fericita doar pe jumatate

In ziua a treia a concursului de inot din cadrul Campionatelor Mondiale de natatie care se desfasoara la Roma, Camelia Potec a cucerit medalia de bronz in proba de 1.500 m  liber, prima pentru delegatia Romaniei prezenta la intrecerile din Italia. In piscina de la Foro Italico, la 27 de ani, Potec a reusit pe parcursul intregii curse sa nu se departeze de pozitia a treia. Ea a rezistat excelent ritmului incredibil impus de italianca Alessia Filippi, care, incurajata frenetic de aproximativ 10.000 de spectatori, si-a adjudecat proba cu un nou record al competitiei dupa o spectaculoasa lupta umar la umar cu daneza Lote Friis, careia i-a revenit argintul. Departe de a fi o surpriza, rezultatul Cameliei Potec reprezinta mai degraba o reconfirmare a propriei  valori. In aprilie, in cadrul Campionatelor Nationale ale Frantei unde a participat ca membra a clubului din Canet la care este legitimata, Potec nu numai ca a fost prima in aceasta proba, dar a stabilit un nou record european la 1.500 m liber.

Maine dimineata, Camelia Potec va lua startul in seriile de la 800 m liber, dar ii va fi greu sa se califice  in lupta pentru podium. Phillippe Lucas, tehnicianul care o pregateste in Franta din 2008, aprecia inainte de Mondiale sansele elevei sale: "Daca la 400 m liber nu are nici o sansa la medalie, iar la 800 de metri va fi o lupta dificila, la 1.500 de metri Camelia are sanse reale sa urce pe podium". Pana in momentul de fata, pronosticurile lui Lucas s-au adeverit. Ramane de vazut daca valoroasa inotatoare va reusi sa surprinda si sa cucereasca o medalie si la 800 m. Sa nu uitam ca la JO de la Atena a fost favorita la 400 m liber si a cucerit titlul olimpic la 200 m.

» Echipa de polo a Romaniei va juca azi primul meci din turneul 5-8 cu tripla campioana olimpica Ungaria, de la ora 13.40, iar daca va invinge, va evolua pentru pozitiile 5-6. In caz contrar, tricolorii vor juca pentru clasarea pe unul dintre locurile 7 si 8. In sferturile de finala ale CM de la Roma, poloistii romani au fost invinsi de campioana mondiala, Croatia, cu 5-7.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă