20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPosteriorul doamnei cancelar provoaca indignarea nemtilor

Posteriorul doamnei cancelar provoaca indignarea nemtilor

Guvernul german si-a manifestat indignarea fata de publicarea in tabloidul britanic „The Sun” a unei fotografii indecente cu Angela Merkel, cancelarul federal german. Fotografia incriminata o prezinta pe doamna Merkel cu posteriorul pe jumatate gol, sefa guvernului german aflandu-se alaturi de sotul ei in concediu de Pasti pe plaja din localitatea italiana Ischia. Ea a fost surprinsa de un paparazzi in timp ce isi schimba costumul de baie.
Intre timp, numerosi analisti britanici incearca sa calmeze spiritele, explicand ca „The Sun” dispune de „o lunga traditie in materie de lipsa de respect”. Ziaristii spun ca, de fapt, atentia acordata doamnei cancelar ar trebui sa fie considerata un fel de „compliment mai pervers”. Merkel a fost sfatuita sa nu dea in judecata tabloidul, pentru ca si-ar face un deserviciu Ð aidoma lui Schroder, care fusese si mai mult ironizat dupa ce a depus plangere impotriva aceluiasi ziar ca urmare a stirii potrivit careia social-democratul german si-ar vopsi parul.
De altfel, spun britanicii, nici premierul laburist Tony Blair sau fostul cancelar german Helmut Kohl n-au scapat de vigilenta celor de la „The Sun”. Astfel, Blair a fost surprins acum trei ani intr-un slip de baie mult prea stramt, ceea ce i-a adus comentarii de genul „Tony face pe tinerelul”. Iar in 1997, tabloidul il prezenta pe cancelarul Helmut Kohl – a carui greutate corporala era secret de stat in Germania – pe o plaja australiana, tot in slip. Comentariile de atunci afirmau ca gabaritul politicianului va speria de moarte putinii aborigeni ramasi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă