11.4 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăSpecialPosta redactiei

Posta redactiei

Modalitatea de calcul va fi modificata

Referitor la cererea domnului Victor Civanov, din Bucuresti, privind aplicarea Legii 290/2003 pentru acordarea de despagubiri sau compensatii cetatenilor romani pentru bunurile proprietate a acestora sechestrate, retinute sau ramase in Basarabia, Bucovina de Nord si Tinutul Herta, ca urmare a starii de razboi si a aplicarii Tratatului de Pace intre Romania si Puterile Aliate si Asociate, si transmisa de noi, spre solutionare, Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, am primit urmatorul raspuns: "In prezent exista in dezbaterea Parlamentului Romaniei o initiativa legislativa pentru modificarea modalitatii de calcul in cazul compensatiilor pentru terenurile agricole astfel incat sa se evite procedura greoaie din prezent, ce presupune stabilirea anuala prin ordinul ministrului Administratiei si Internelor a valorii de circulatie a terenurilor, conform art. 5 alin. 1 si 2 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 290/2003, procedura care a provocat intarzieri in aplicarea legii.Urmeaza ca acest proiect de lege sa fie aprobat in sedinta de plen a Camerei Deputatilor, promulgat de presedintele Romaniei si publicat in Monitorul Oficial.

Dosarul este in curs de solutionare

Printre cei care ne-au scris cu privire la rezolvarea unui dosar intocmit in baza Legii nr. 9/1998 se numara si doamna Ecaterina Limbide, din Bucuresti. Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, prin Serviciul pentru aplicarea Legii 9/1998 din cadrul Cancelariei primului-ministru, ne face cunoscut ca dosarul la care faceti referire este in curs de solutionare.

Adresa Oficiului pentru renta viagera

Doamna Doina Motos, din Bucuresti, sector 1, ne-a telefonat pentru a ne cere adresa si numarul de telefon de la Oficiul pentru renta viagera, intrucat este foarte intere-sata sa ia legatura cu aceasta institutie de care a aflat prin intermediul ziarului nostru.
Ii informam pe dansa si pe toti cei interesati ca adresa acestei institutii este: str. Stirbei Voda nr. 43, sector 1, Bucuresti, mai precis cladirea ADS-ului, iar numarul de telefon al acestei institutii este 314.94.22.

Program de reparatii strazi

Cititorul nostru Constantin Ionescu a primit urmatorul raspuns din partea Primariei sectorului 4: "Repararea aleilor adiacente Pietei Berceni-Straduintei sunt cuprinse in Programul de reparatii strazi al Primariei sectorului 4 pe anul 2006, proiectarea acestora fiind in curs de contractare”. De asemenea, primaria multumeste locuitorilor pentru intelegere, iar angajatii primariei vor fi receptivi si la alte sesizari.

Puteti sa faceti recurs

Pentru raspunsul asteptat de dl Codrean Teodor din comuna Plescuta, sat Dumbrava nr. 19, jud. Arad, ne-am adresat Ministerului Administratiei si Internelor – Inspectoratul de Politie al jud. Arad – care ne-a transmis urmatorul raspuns:
"Ca urmare a scrisorii dvs. adresate ziarului "R.l." prin care solicitati in mod expres cercetarea pentru diferite incalcari de lege a judecatorilor din cadrul Judecatoriei Gurahont si a Tribunalului Arad, intrucat ati fost nedreptatit in legatura cu imobilul nr. 53 din satul Gura Vaii, com. Plescuta, jud. Arad, ca urmare a litigiului cu familia Bascarau Ilarie si Bascarau Ana, va facem cunoscut ca, in conformitate cu prevederile articolului 28 indice, 1 din Codul de procedura penala, competenta de cercetare nu o are politia, ci Curtea de Apel. Totodata, va mai aducem la cunostinta faptul ca, daca dvs. considerati ca s-a dispus de catre instanta o hotarare injusta in litigiul cu familia Bascarau, puteati sa uzitati de caile de atac conform prevederilor legale, respectiv recurs”.

Ordinul Virtutea Militara

Dl Dorian Stanciu, din Capitala, doreste sa afle mai multe date despre Consiliul de Onoare al Ordi-nului Virtutea Militara.
Pentru a satisface dorinta cititorului nostru am consultat M.O. nr. 319/10 aprilie 2006. In monitorul citat a fost publicat Regulamentul pentru organizarea si functionarea Consiliului de Onoare al Ordinului "Virtutea Militara”. Acest consiliu judeca faptele dezonorante care aduc prejudicii morale membrilor ordinului, altele decat faptele penale sanctionate cu o pedeapsa privativa de libertate, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva. Consiliul de onoare este format din cinci membri, dupa cum urmeaza: un membru ales din randul ordinului in gradul de Cavaler; un membru ales din randul ordinului cu gradul de Ofiter; al treilea are gradul de Comandor iar ultimii doi membri sunt alesi din randul ordinului in grad de Mare Ofiter. In cazul absentei de la reuniunea de lucru a Consiliului de Onoare a presedintelui ales, membrii prezenti vor desemna, pentru reuniunea respectiva, ca presedinte, pe cel mai in varsta dintre acestia, avand gradul cel mai inalt.

Cele mai citite

Israelul a lovit de zece ori în suburbiile sudice din Beirut miercuri seara

Agenţia de presă libaneză Ani a anunţat miercuri seara zece lovituri israeliene în suburbiile de sud ale Beirutului, bastion al mişcării islamiste Hezbollah, după...

Accident cu doi tineri decedați și 20 de persoane rănite în Hunedoara. A fost activat Planul Roșu

Un accident tragic a avut loc în Hunedoara în care un adolescent de 17 ani, aflat la volanul unei mașini, a pierdut controlul și...

Israelul a lovit de zece ori în suburbiile sudice din Beirut miercuri seara

Agenţia de presă libaneză Ani a anunţat miercuri seara zece lovituri israeliene în suburbiile de sud ale Beirutului, bastion al mişcării islamiste Hezbollah, după...
Ultima oră
Pe aceeași temă