18.2 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSpecialPosibile masuri anticriza: Scutire de impozit pe profitul reinvestit, reducerea taxelor

Posibile masuri anticriza: Scutire de impozit pe profitul reinvestit, reducerea taxelor

Vicepremierul Dan Nica a declarat, luni, dupa sedinta coalitiei, ca printre masurile anticriza propuse de Guvern se afla introducerea unor prefinantari, scutirea de impozit a profitului reinvestit, reducerea masurilor birocratice pentru firme, reducerea taxelor fiscale si parafiscale.

"Sunt cinci-sapte masuri cu impact in economie si incurajarea investitiilor, prin caracterul de noutate pe care il introduc in economie: introducerea unor prefinantari, scutirea de impozit a profitului reinvestit, inlaturarea si simplificarea unor proceduri birocratice, prin codul fiscal, pentru ca firmele si companiile sa isi reduca costurile negerate de barierele birocratice, reducerea taxelor fiscale si parafiscale de la aproape 500, cate sunt acum, la un numar care sa fie cat mai aproape de minimul necesar", a spus vicepremierul, citat de Mediafax.

El a precizat ca PSD si PDL nu au discutat despre posibilitatea introducerii unor noi taxe fiscale.

De asemenea, el a spus ca cele "cinci-sapte" masuri discutate de liderii coalitiei vor fi prezentate, luni dupa-amiaza, de catre premierul Emil Boc.

Nica a afirmat ca, deocamdata, coalitia nu poate face o estimare in ceea ce priveste suma pe care Romania ar putea sa o imprumute de la FMI.

El a mai precizat ca PSD si PDL au mai decis ca Guvernul sa finalizeze, in luna martie, plata datoriilor de aproximativ 2,1 miliarde euro inregistrate prin neplata unor facturi emise de Cabinetul Tariceanu.

Cele mai citite

Alina Ceușan a făcut marele anunț! “Ăsta-i cel mai frumos!”

Alina Ceușan și soțul ei, Raul, se pregătesc cu bucurie pentru sosirea celui de-al doilea copil în familia lor. Prezentatoarea din primul sezon al...

Iranul a sechestrat un vas portughez în strâmtoarea Ormuz

Gărzile Revoluționare ale Iranului au sechestrat, sâmbătă, un portcontainer "cu legături" cu Israelul în Golf, a anunțat agenția oficială IRNA, la câteva zile după...

Jandarmeria e pe urmele unui pui de urs văzut pe raza pădurii de la Ciolpani

Echipe de jandarmi au demarat o acţiune de căutare pentru depistarea unui pui de urs a cărui prezenţă a fost semnalată, sâmbătă dimineaţa, pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă