27.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăSpecialPosibile atentate teroriste în România, dejucate de SRI şi DIICOT

Posibile atentate teroriste în România, dejucate de SRI şi DIICOT

Mai mulţi activişti islamişti sosiţi din Pakistan şi Sudan au fost reţinuţi, luni, de procurori, în Bucureşti, Constanţa, Cluj şi Craiova, fiind suspectaţi că au legături cu reţelele teroriste.

Operaţiunea desfăşurată de DIICOT şi SRI s-a concentrat pe percheziţionarea a 17 imobile, inclusiv unele unde se bănuieşte că activiştii islamici pregăteau 
atentate teroriste. Printre locuinţele verificate se numără şi cele ale conducătorilor Ligii Islamice şi Culturale din România şi ai Fundaţiei Culturale Islamul Azi.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), ajutaţi informativ de Serviciul Român de Informaţii şi operativ de ofiţeri de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate şi de fortele speciale de intervenţie, au descins luni în 17 locaţii din România unde lideri spirituali ai islamului îşi instruiau adepţii.

Scopul final al acestor instrucţii ar fi fost pregătirea unor tineri pentru a savârşi atentate teroriste. Imobilele din Cluj, Bucuresti, Craiova, Constanţa, la care au descins ieri echipele de anchetatori, erau închiriate, iar logistica (bani, computere, cărţi) erau din Pakistan şi Sudan, ca de altfel şi ‘instructorii”, susţin surse judiciare.

Au fost reţinute persoane pentru a fi audiate şi au fost ridicate unităţi centrale ale calculatoarelor, laptopuri, broşuri. „Acţiunea de astăzi nu a fost singulară, iar indiciile sunt de săvârşire a unor infracţiuni care aduc atingere siguranţei naţionale” spun sursele noastre.

Adepţii erau racolaţi din medii sărace. În finanţare ar fi fost implicaţi şi lideri ai Ligii Islamice şi Culturale şi ai Fundaţiei „Islamul Azi”.

Cele mai citite
00:01:09

VIDEO: Biden se întâlnește cu noul președinte sud-coreean la Seul

Președintele american Joe Biden și noul său omolog sud-coreean Yoon Suk-yeol s-au întâlnit la Seul, fiind primul lor angajament diplomatic de la învestirea acestuia...
00:01:04

VIDEO: Rusia spune că ultimii apărători din Azovstal s-au predat

Ministerul rus al Apărării a declarat că ultimul grup de forțe ucrainene care se afla în combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol s-a predat, marcând...

Mercedes extrem de rar din 1955, vândut cu 135 milioane de euro. A devenit cea mai scumpă mașină din lume

Un Mercedes extrem de rar a devenit cea mai scumpă mașină din lume. A fost vândut cu prețul record de 135 milioane de euro. Mercedes...
Ultima oră
Pe aceeași temă