19.6 C
București
sâmbătă, 27 mai 2023
AcasăSpecialPosibile atentate teroriste în România, dejucate de SRI şi DIICOT

Posibile atentate teroriste în România, dejucate de SRI şi DIICOT

Mai mulţi activişti islamişti sosiţi din Pakistan şi Sudan au fost reţinuţi, luni, de procurori, în Bucureşti, Constanţa, Cluj şi Craiova, fiind suspectaţi că au legături cu reţelele teroriste.

Operaţiunea desfăşurată de DIICOT şi SRI s-a concentrat pe percheziţionarea a 17 imobile, inclusiv unele unde se bănuieşte că activiştii islamici pregăteau 
atentate teroriste. Printre locuinţele verificate se numără şi cele ale conducătorilor Ligii Islamice şi Culturale din România şi ai Fundaţiei Culturale Islamul Azi.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), ajutaţi informativ de Serviciul Român de Informaţii şi operativ de ofiţeri de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate şi de fortele speciale de intervenţie, au descins luni în 17 locaţii din România unde lideri spirituali ai islamului îşi instruiau adepţii.

Scopul final al acestor instrucţii ar fi fost pregătirea unor tineri pentru a savârşi atentate teroriste. Imobilele din Cluj, Bucuresti, Craiova, Constanţa, la care au descins ieri echipele de anchetatori, erau închiriate, iar logistica (bani, computere, cărţi) erau din Pakistan şi Sudan, ca de altfel şi ‘instructorii”, susţin surse judiciare.

Au fost reţinute persoane pentru a fi audiate şi au fost ridicate unităţi centrale ale calculatoarelor, laptopuri, broşuri. „Acţiunea de astăzi nu a fost singulară, iar indiciile sunt de săvârşire a unor infracţiuni care aduc atingere siguranţei naţionale” spun sursele noastre.

Adepţii erau racolaţi din medii sărace. În finanţare ar fi fost implicaţi şi lideri ai Ligii Islamice şi Culturale şi ai Fundaţiei „Islamul Azi”.

Cele mai citite

Tendințe în gresie portelanata. De ce să alegi acest finisaj și unde poate fi folosit?

Alegerea finisajelor potrivite poate reprezenta o adevărată provocare pentru fiecare dintre noi, în special atunci când vorbim de gresie. Magazinele de specialitate pun la...

Clujul va avea prima linie de metrou complet automatizată din România

Prima linie de metrou complet automatizată din România va fi cea care se construiește în municipiul Cluj-Napoca. Grupul Alstom, lider global în domeniul mobilității inteligente...

Petrece mai mult timp în curte cu ajutorul copertinelor de la Shading

Dacă te numeri printre acele persoane care ar sta afară pe terasă sau în balcon de dimineață până seara, însă nu o poți face...
Ultima oră
Pe aceeași temă