21.1 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăSpecialPosibila groapa comuna langa zidurile fostei inchisori de la Pitesti

Posibila groapa comuna langa zidurile fostei inchisori de la Pitesti

Joi seara, un excavatorist care lucra la fundatia unui bloc situat pe terenul fostei inchisori politice de la Pitesti a descoperit la adancimea de doi metri osemintele unui schelet uman. Imediat au fost anuntati sefii santierului, care la randul lor au alertat autoritatile. La fata locului au venit reprezentantii Politiei Municipale, ai Parchetului, seful Serviciului de Medicina Legala si ai Muzeului Judetean Arges.

Osemintele au ajuns la IML

Reprezentantii autoritatilor locale, respectiv politistii, procurorul si seful Serviciului de Medicina Legala, au refuzat sa emita vreo supozitie asupra provenientei ose-mintelor gasite: o parte de mandibula, o bucata de coloana vertebrala si oase ale membrelor inferioare, apartinand destul de probabil unui fost detinut politic, incarcerat intre zidurile fostei inchisori. Reprezentantul Muzeu-lui Judetean Arges nu exclude probabilitatea ca pe langa scheletul gasit joi sa se mai afle si altele ingropate mai adanc, fiind vorba despre o groapa comuna. Ieri dimineata, la prima ora, autoritatile au trimis osemintele gasite la Institutul de Medicina Legala (IML) din Bucuresti, desi ar fi trebuit sa ajunga la Institutul de Antropologie, pentru o expertiza mai exacta.

Leaganul “Experimentului Pitesti”

Inchisoarea de la Pitesti a functionat din 1949 pana in 1964. In perioada amintita intre zidurile acesteia a fost initiat de reprezentantii fostei Securitati ceea ce avea sa fie cunoscut drept “Experimentul Pitesti”.
In prezent, imobilul si terenul aferent apartin omului de afaceri Gheorghe Axinte, care in vara acestui an a fost la un pas de a demola fosta inchisoare pentru a construi in locul ei mai multe blocuri.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă