19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPorumbul din SUA este din ce în ce mai scump

Porumbul din SUA este din ce în ce mai scump

Preţul porumbul din Statele Unite a atins cote extrem de mari. Cu o valoare de aprope 8 dolari pentru un buşel, adică 27 de kilograme, cotaţia a crescut cu 15 la sută faţă de nivelul consemnat de săptămâna trecută, informează Mediafax.

Evoluţia preţului porumbului din SUA este influenţată de temerile privind oferta redusă şi a aşteptărilor ca executivul american să revizuiască în scădere estimările privind stocurile la sfârşitul sezonului, transmite agenţia Reuters.

Cotaţia grâului a urcat, de asemenea, după un anunţ al Departamentului Agriculturii potrivit căruia culturile de grâu de iarnă din SUA au cele mai mari probleme din ultimii nouă ani.

Preţul ar putea ajunge la opt dolari în această săptămână, estimează Gunter Tschiderer, manager de fond la divizia BNP Paribas pentru materii prime.

Departamentul Agriculturii a anunţat, deja, că stocurile de porumb din SUA vor fi la final de sezon la minimul ultimilor 15 ani, iar datele foarte slabe înregistrate în ultima săptămână ar putea forţa executivul american la o nouă revizuire în scădere.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă