16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialPorumbul din SUA este din ce în ce mai scump

Porumbul din SUA este din ce în ce mai scump

Preţul porumbul din Statele Unite a atins cote extrem de mari. Cu o valoare de aprope 8 dolari pentru un buşel, adică 27 de kilograme, cotaţia a crescut cu 15 la sută faţă de nivelul consemnat de săptămâna trecută, informează Mediafax.

Evoluţia preţului porumbului din SUA este influenţată de temerile privind oferta redusă şi a aşteptărilor ca executivul american să revizuiască în scădere estimările privind stocurile la sfârşitul sezonului, transmite agenţia Reuters.

Cotaţia grâului a urcat, de asemenea, după un anunţ al Departamentului Agriculturii potrivit căruia culturile de grâu de iarnă din SUA au cele mai mari probleme din ultimii nouă ani.

Preţul ar putea ajunge la opt dolari în această săptămână, estimează Gunter Tschiderer, manager de fond la divizia BNP Paribas pentru materii prime.

Departamentul Agriculturii a anunţat, deja, că stocurile de porumb din SUA vor fi la final de sezon la minimul ultimilor 15 ani, iar datele foarte slabe înregistrate în ultima săptămână ar putea forţa executivul american la o nouă revizuire în scădere.

Cele mai citite

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă