10.7 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Porturile din Constanța au fost redeschise sâmbătă seară

UPDATE. Porturile din Constanța au fost redeschise sâmbătă seară

UPDATE. Porturile Constanța Nord, Constanța Sud și Mangalia au fost redeschise, sâmbătă seară, după ce, în cursul dimineţii, fuseseră închise din cauza vântului puternic, care sufla cu viteze de 70 – 80 km/h. De asemenea, a fost redeschis traficul și pe Canalul Dunăre – Marea Neagră. 

Singurul port închis în continuare este portul Midia din cauza vântului puternic.

Porturile din Constanța au fost închise din cauza vântului puternic, manevrele navelor fiind suspendate, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă. Vântul suflă la rafală cu viteze de 70 – 80 km/h, transmite Mediafax.

Potrivit autorităţilor portuare, operaţiunile au fost sistate în porturi, rând pe rând, începând cu Mangalia și Constanța Sud – fluvial. Activitatea a fost apoi oprită și în porturile Constanța Nord și Midia.

Tot din cauza vântului puternic a fost restricţionată şi deplasarea convoaielor de barje pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către portul Constanţa Sud – fluvial.

În această situaţie, pentru siguranţă, navele aflate în rada exterioară trebuie să stea cu motoarele pornite, evitând astfel intrarea în derivă.

Totodată, vasele aflate la cheu trebuie să-şi întărească legăturile cu ţărmul, să asigure om de veghe şi trebuie să stea în permanenţă cu semnalele luminoase şi sonore în funcţiune.

Cele mai citite

Uniunea Europeană impune reguli pentru publicitatea politică online

Parlamentul European a adoptat marți noi reguli în domeniul publicității politice, într-un efort de a proteja cetățenii UE de interferențe străine și dezinformare....

Ariana, solitarul de pe inelul Rotschild

Familia Rotschild este unul dintre cele mai însemnate repere financiare ale ultimelor două secole. Cele mai multe dintre evenimentelor importante care au...

“ANAF – Ultimul cartuș” – regia Marcel Boloș, în curând, la buticul tău!

Ilustrație: Marian Avramescu După episoade repetate de Brigada DIVERtiSmEnt “La munte și la mare”, pe banii statului, actorii lipsiți de talent ai Agenției Naționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă