31.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialPortul Tulcea - supraaglomerat

Portul Tulcea – supraaglomerat

Traficul in Portul Tulcea va reprezenta si in 2008 o problema pentru autoritatile portuare din cauza numarului mare de nave care vor acosta concomitent. Directorul Capitaniei Zonale Tulcea, capitan sef de port Dan Iulian Ichim, a declarat ca in acest an 200 de nave vor acosta in Portul Tulcea, existand perioade in care traficul naval intern se va suprapune cu cel international. "Exista perioade cand un numar mare de nave vor ajunge in Portul Tulcea si vom inregistra si in aceasta vara perioade de congestie portuara.

Ne-am propus intensificarea colaborarii cu administratia portuara pentru a-i ajuta sa finalizeze resistematizarea activitatii din Portul Tulcea", a afirmat Dan Iulian Ichim. In august 2005, Ministerul Transporturilor a emis un ordin pentru reorganizarea activitatii din Portul Tulcea, insa aplicarea acestuia a fost blocata dupa ce actul normativ a fost atacat in instanta. Ordonanta prevedea eliberarea danelor din Portul Tulcea pe perioada sezonului estival, astfel incat navele de croaziera internationala sa poata acosta in conditii de siguranta. Unii operatori portuari au sustinut insa ca actul normativ respectiv favorizeaza fie unele firme, fie unele institutii ale statului, acesta fiind si motivul pentru care societatea Transnav SRL a atacat in instanta ordonanta.

» 34 de nave
Potrivit datelor  furnizate de Capitania Portului Tulcea, pana la inceputul lunii iuniein Portul Tulcea au acostat opt nave de croaziera internationala, care au avut la bord 1.600 de turisti. In aceeasi perioada au acostat si 26 de nave fluviale de croaziera, care aveau la bord 3.900 de turisti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă