30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialPoroşenko: România o să susţină eliminarea vizelor pentru ucraineni

Poroşenko: România o să susţină eliminarea vizelor pentru ucraineni

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko a declarat, marţi, la Kiev, după discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, că s-a convenit ca România să susţină eliminarea vizelor pentru cetăţenii ucraineni, informează Mediafax.

Citește și: Ce a discutat Iohannis cu Poroșenko la Kiev

”Am convenit că România o să susţină eliminarea vizelor pentru cetăţenii ucraineni. Încă o dată îi mulţumesc preşedintelui român pentru mai multe iniţiative în plan bilaterial şi regional”, a spus Poroşenko.

Poroşenko a menţionat că s-a discutat şi despre situaţia de securitate din Bazinul Mării Negre, Republica Moldova şi Transnitria.

”Am convenit să facem tot ce ne stă în putere să rezolvăm această problemă, ca în viitor regiunea trasnistreană să fie reintegrată în statul moldovenesc”, a spus Poroşenko.

El a menţionat că s-a convenit, de asemenea, ca cele două state să aibă mai mult succes în micul trafic de frontier, care va ajuta populaţia de ambele părţi ale frontierei.

”Vom avea puncte de trecere ale frontierei comune, pentru că avem o linie de frontieră comună foarte lungă, şi o să faciliteze trecerea frontierei pentru milioanele de oameni, de ambele părţi”, a mai arătat Porokenko. 

Cele mai citite

Norvegia renunță la acordarea automată a azilului pentru refugiații ucraineni

Guvernul Norvegiei a anunțat vineri că încetează de îndată politica de acordare automată a azilului pentru refugiații ucraineni, marcând o schimbare semnificativă în abordarea...

Orice Geoană-și are nașul

Printre  atâtea știri care te fac să-ți plângi de milă, iată și una care dă speranțe. Un tânăr, David Leonard Bularca, născut în 2002, alege...

Antony Blinken acuză din nou China de sprijinirea războiului rus în Ucraina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reiterat acuzațiile la adresa Chinei privind susținerea "mașinii de război rusești" în Ucraina, în cadrul unei întâlniri...
Ultima oră
Pe aceeași temă