20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialPoroșenko, discuție cu Biden: Acțiunile Rusiei nu sunt umanitare în Ucraina

Poroșenko, discuție cu Biden: Acțiunile Rusiei nu sunt umanitare în Ucraina

Vicepreședintele american Joe Biden și președintele ucrainean Petro Poroșenko au fost de acord, într-o discuție telefonică purtată sâmbătă, că activitățile militare ale Rusiei în estul Ucrainei sunt în contradicție cu dorința ei declarată de a îmbunătăți acolo situația umanitară, a declarat Casa Albă, informează Reuters,conform Agerpres.

Citește și: UPDATE. Criza din estul Ucrainei: Armata a intrat în Lugansk. Crucea Roșie: Kievul și Moscova au ajuns la un acord privind trecerea convoiului umanitar în Ucraina

"Cei doi lideri au fost de acord că trimiterea de coloane militare de către Rusia și furnizarea în continuare de arme avansate pentru separatiști sunt în contradicție cu orice dorință de a îmbunătăți situația umanitară din estul Ucrainei", a precizat Casa Albă într-un comunicat în legătură cu convorbirea dintre Biden și Poroșenko.

"Ambii lideri și-au reafirmat sprijinul pentru o rezolvare diplomatică a crizei și au făcut apel la Rusia să intre în negocieri cu bună credință", adaugă comunicatul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă