18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialPonta susţine că Rus a acuzat "presiunile publice" şi că nu i-a...

Ponta susţine că Rus a acuzat “presiunile publice” şi că nu i-a cerut să demisioneze

Premierul Victor Ponta a declarat că a vorbit cu Ioan Rus şi Victor Paul Dobre înainte ca aceştia să demisioneze din postul de ministru şi a susţinut că nu le-a cerut acestora să demisioneze, dar că era necesară o repoziţionare a Guvernului astfel încât acuzaţiile lui Băsescu să fie ignorate complet, potrivit Mediafax.

 

El a arătat că Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Afacerilor Externe deveniseră o ţină predilectă a preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi a membrilor PDL, fapt care afecta activitatea celor două instituţii.

“Era necesară o repoziţionare a Guvernului, a strategiei, astfel încât ce spune Băsescu să fie ignorat complet”, a spus Ponta, la Antena 3.

Întrebat la ce fel de presiuni s-a referit Ioan Rus atunci când a demisionat, Ponta a afirmat că este vorba de “presiunile publice”.

Ioan Rus a anunţat, luni, că şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil. Ulterior, Ioan Rus a anunţat că şi ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, şi-a înaintat demisia din funcţie.

Premierul Victor Ponta a anunţat că i-a propus ca miniştri pe Mircea Duşa la Ministerul de Interne, pe Radu Stroe ca ministru delegat pentru Administraţie Publică, pe Titus Corlăţean la Ministerul de Externe, pe Dan Şova pentru Relaţia cu Parlamentul şi pe judecătorul Mona Pivniceru la Justiţie.

Ulterior, Lucian Isar şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, vicepreşedintele PNL Mihai Voicu spunând că el este cel care va prelua acest portofoliu, propunerea fiind aprobată în şedinţa PNL.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă