6 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialPonta spune că Guvernul şi Ministerul de Interne vor colabora pentru combaterea...

Ponta spune că Guvernul şi Ministerul de Interne vor colabora pentru combaterea violenţei în şcoli

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Târgu Jiu, că Guvernul, Ministerul de Interne şi Ministerul Educaţiei vor colabora pentru combaterea violenţei în şcoli, întrucât “este esenţial pentru orice părinte să ştie că şcoala asigură un grad sporit de securitate”, potrivit Mediafax.

Citeşte şi:
Băsescu: Am convingerea că se vor depune eforturi pentru ca tranziţia grădiniţă-şcoală să fie lină

Băsescu, în PRIMA ZI DE ŞCOALĂ: Învăţământul profesional de calitate este CHEIA SUCCESULUI

Victor Ponta a declarat, într-o conferinţă de presă, că Guvernul acordă o atenţie sporită siguranţei elevilor şi a profesorilor în şcoli.

Ponta a precizat că Guvernul, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Educaţiei vor colabora pe această temă.

El a menţionat că doreşte să combată violenţa în şcoli, întrucât orice părinte îşi doreşte să îşi ştie copilul în siguranţă la şcoală.

“Prima preocupare a Guvernului pe care îl conduc se referă la combaterea unui flagel care s-a răspândit în întreaga lume – violenţa în şcoli. Este esenţial pentru orice părinte şi orice profesor să ştie că şcoala asigură un grad sporit de securitate, nu un grad sporit de pericol. Începem anul şcolar cu o colaborare cu Ministerul Administraţiei şi Internelor privind protecţia şi legătura directă între fiecare unitate de învăţământ şi poliţiştii care răspund de acea unitate”, a afirmat Ponta.

Premierul a menţionat că Guvernul va finanţa, în continuare, în anul şcolar 2012-2013 achiziţionarea de sisteme de supraveghere video în şcoli.

“E încă un sistem de combatere a violenţei şi de intimidare a celor care promovează acte antisociale”, a declarat Ponta.

Victor Ponta a participat, luni, la deschiderea noului an şcolar, la Colegiul Naţional “Spiru Haret” din Târgu Jiu.

Cele mai citite

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...
Ultima oră
Pe aceeași temă