14.7 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSpecialPonta: Silaghi a fost achitat în prima instanţă. Discutăm dacă e un...

Ponta: Silaghi a fost achitat în prima instanţă. Discutăm dacă e un impediment numirea ca ministru

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că, din informaţiile sale, Ovidiu Silaghi a fost achitat în primă instanţă în procesul cu ANI, el arătând că nu ştie dacă recusrul formulat de ANI este un imediment în numirea acestuia ca ministru al Transporturilor şi că se va discuta acest lucru, informează Mediafax.

Solicitat să comenteze faptul că ANI a făcut recurs în procesul pe care l-a deschis împotriva lui Silaghi, termenul fiind fixat pentru aprilie 2014, şi întrebat dacă acest fapt poate constitui un impediment pentru numirea sa la Ministerul Transporturilor, în cazul în care PNL îl va propune, Ponta a răspuns: “Nu ştiu, o să discutăm. Eu ştiu că a fost achitat în primă instanţă”.

CITIŢI ŞI: Cine e în cărţi pentru Ministerul Transporturilor

Întrebat dacă ar mai accepta în Cabinet un ministru care are probleme în justiţie sau care are un dosar, Ponta a replicat: “Dacă dumneavoastră consideraţi că achitarea e o problemă… Eu ziceam că nu are o problemă dacă te-a achitat, nu? Dimpotrivă, are o problemă cine te-a acuzat din moment ce ai fost achitat de judecători”.

“Mă întrebaţi în general, nu vreau să vorbesc în particular, dar mi se pare foarte interesant cum şi achitarea ajunge o problemă”, a adăugat Ponta.

Agenţia Naţională de Integritate anunţa, pe 9 noiembrie 2012, că Ovidiu Silaghi, ministru al Transporturilor şi Infrastructurii în acea perioadă, nu poate justifica 206.798 de lei (aproximativ 45.955 de euro), reprezentând diferenţa între cheltuielile efectuate şi veniturile realizate în perioada 7 mai 2012-15 octombrie 2012.

ANI preciza că în perioada aprilie 2007 – decembrie 2008, Silaghi a ocupat funcţia de ministru pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, iar din 7 mai 2012 a fost învestit în funcţia de ministru al Transporturilor şi Infrastructurii. Între aceste două mandate, respectiv în perioada 2009 – 7 mai 2012, Silaghi şi-a exercitat prerogativele de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Romexpo SA.

VĂ RECOMANDĂM ŞI: Ponta preia, luni, interimatul la Ministerul Transporturilor

În perioada 7 mai 2012 – 15 octombrie 2012, Ovidiu Silaghi a realizat, împreună cu soţia sa, Ariana, venituri salariale în cuantum de 24.872 de lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 231.670 de lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 206.798 lei (aproximativ 45.955 de euro), potrivit ANI.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat atunci Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Oradea, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Silaghi în perioada exercitării funcţiei de ministru al Transporturilor.

De asemenea, ANI a sesizat Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, cerând să facă cercetări cu privire la tranzacţii financiare suspecte efectuate de Ovidiu Silaghi, împreună cu Ariana Silaghi.

CITIŢI ŞI: Antonescu: Silaghi, posibil înlocuitor al lui Fenechiu la Transporturi

Dosarul privind averea lui Ovidiu Silaghi a fost clasat în luna aprilie de Comisia de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a constatat că provenienţa bunurilor este justificată.

Cele mai citite

Vreme schimbătoare, dar în general caldă. Prognoza pe următoarele două săptămâni

Alternanţele termice, cu valori maxime de până la 18 grade dar şi minime de -4 grade la munte, şi precipitaţiile pe arii relativ extinse...

va candida Michelle Obama? Îl poate înfrunta pe Trump?

Ideea nu e nouă. Dar este speculată intens în ultimele zile. Fiindcă în tabăra democraților americani crește spaima că vor fi înfrânți de...

Consiliul JAI n-a discutat despre extinderea spațiului de liberă circulație. România primește bani de la UE pentru întărirea frontierelor dar nu intră în Schengen

Prima zi a reuniunii JAI din 4 - 5 martie 2024 nu a avut nicio temă despre primirea deplină a României sau a Bulgariei...
Ultima oră
Pe aceeași temă