21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPonta: Proiectul Roşia Montană stătea de 15 ani prin sertarele Guvernul României....

Ponta: Proiectul Roşia Montană stătea de 15 ani prin sertarele Guvernul României. Noi ne-am făcut datoria

”Referitor la Roşia Montană, proiectul stătea de 15 ani prin Guvernul României, prin sertare, ba se scotea, ba se băga la loc. Decizia corectă era să lăsăm Parlamentul şi opinia publică să aibă o dezbatere pe acest proiect.  Noi ne-am făcut datoria, am arătat opiniei publice toate datele, a declarat primul ministru”, în şedinţa de Guvernt de miercuri.

CITIŢI ŞI: Ponta anunţă desecretizarea contractului de la Roşia Montană

”Şova va face maine o conferinţă de presă în care va arăta toate documentele, de la începutul proiectului. Va arăta care vor fi elementele negative ce rezultă din faptul că noi nu vom aproba acest proiect, cât a plătit România, cât a cheltuit Gold Corporation. Timp de 15 ani nu le-a pus nimeni cap la cap şi să le explice publicului”.

CITIŢI ŞI: Victor Ponta: Proiectul Roşia Montană se respinge. O să plătim cu toţii. Boc a ascuns notificările în sertar

Noi suntem responsabili pentru toţi oamenii, nu numai pentru cei care protestează.

Jandarmii primesc bani pentru că nu au bătut manifestanţii

Vreau să mulţumesc Jandarmeriei şi Poliţiei pentru cum au gestionat evenimentele în această săptămână, la proteste şi la manifestările sportive. Vor fi alocate fonduri pentru premierea lor.

De luni începe şcoala. Va trebui să avem o analiză.

S-a adoptat în Parlament Legrea privind câinii fără stăpân, nu ştiu dacă era cea mai bună decizie dar trebuia luată o măsură în acest sens.

Victimele torţionarilor vor fi despăgubite.

Scrisoarea către FMI

Azi avem proiectul final cu scrisoarea de intenţie, cu FMI. Premierul Victor Ponta a confirmat că va fi adoptată forma finală a scrisorii de intenţie pentru acordul preventiv cu FMI, urmând ca documentul să fie trimis joi board-ului FMI, după aprobarea de preşedintele Băsescu.

CITIŢI ŞI: Scrisoarea pentru FMI, discutată în şedinţa de Guvern de miercuri

”Marţi, la ora 17.00 ne vom prezenta în faţa camerelor reunite ale Parlamentului unde vom prezenta toate datele”, a mai declarat Victor Ponta.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă