13 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSpecialPonta: Poarta Sărutului, analizată de experţi internaţionali

Ponta: Poarta Sărutului, analizată de experţi internaţionali

Premierul Victor Ponta a anunţat, sâmbătă, că o comisie internaţională de experţi va analiza Poarta Sărutului, îngălbenită după ce a fost spălată sub presiune, transmite Mediafax.

Ponta a participat, sâmbătă, la Târgu Jiu, pentru circa o oră, la un simpozion organizat de autorităţile locale cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la inaugurarea Ansamblului Monumental Calea Eroilor, realizat de Constantin Brâncuşi, ocazie cu care a vizitat şi Poarta Sărutului, parte a ansamblului respectiv.

Citeşte şi: REVISTA PRESEI. De ce s-a ÎNGĂLBENIT Poarta Sărutului

“Mă aşteptam să o găsesc dărâmată, după ce am văzut la RTV! Mă gândeam că pică!”, a spus premierul, la o discuţie faţă în faţă cu şeful Institutului Naţional al Patrimoniului, Alexandru Moraru, fiind prezent şi primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, dar şi secretarul de stat din Ministerul Culturii, Radu Moroianu.

“Eu le ştiu pe toate astea de aici, ne ştim atât de bine, că suntem acasă aici. O să facem o comisie, o plăteşte Guvernul, făcută din profesori, din România, din Franţa, găsim nişte specialişti care or să vină şi o să vadă. Dacă e cineva care a greşit că a făcut fără autorizaţii sau nu a făcut bine sigur că îi tragem la răspundere, dar, dacă nu a greşit nimeni, hai să nu mai facem scandal, dacă nu e adevărat”, a spus Ponta în timpul discuţiilor.

Premierul a menţionat că doreşte experţi în comisia respectivă care să nu fie angajaţi ai Ministerului Culturii, precizând că doreşte o opinie cât mai obiectivă din partea acestora.

“Deci eu aşa fac, plătesc eu nişte experţi independenţi, care bănuiesc eu că după aia o să-i certaţi şi pe ăia, indiferent ce or să spună. Eu o să am încredere în cei independenţi. A greşit cineva plăteşte, nu a greşit nimeni, nu mai facem scandal la anul şi facem şi Coloana la anul!”, a spus Ponta.

“Plătim noi de la Guvern o comisie independentă, nu din România, ca să nu ziceţi că ţine cu Ministerul sau cu ceilalţi. O să vină încoace, o să evalueze şi dacă s-a făcut prost luăm toţi banii înapoi, dacă s-a făcut bine, s-a făcut bine. Altă soluţie nu am, că aşa nu suntem specialişti şi să ne dăm noi cu părerea…sincer, nu suntem specialişti”, a mai declarat Victor Ponta

Cele mai citite

Bursa a atins un nou maxim istoric miercuri

BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, s-a apreciat miercuri, 21 februarie cu 1,1% la 15.888,48 puncte, un nou maxim istoric, deci...
00:00:46

Casele se clatină și sunt pe punctul de a se prăbuși după o ploaie torențială în Bolivia

Ploile abundente din Bolivia au provocat alunecări de teren de-a lungul malurilor unui râu umflat, din La Paz, miercuri (21 februarie), lăsând mai multe...
00:00:39

Un câine prins într-un râu învolburat din Bolivia a fost salvat

Un câine prins în apele repezi ale râului Orkojahuira din vestul Boliviei a fost salvat de un muncitor în construcții atârnat de o macara...
Ultima oră
Pe aceeași temă