23.6 C
Bucureศ™ti
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialPonta explicฤƒ de ce nu a รฎnsoศ›it-o pe mama lui la DNA...

Ponta explicฤƒ de ce nu a รฎnsoศ›it-o pe mama lui la DNA Ploieศ™ti

Premierul Victor Ponta a declarat cฤƒ a vrut sฤƒ o însoลฃeascฤƒ pe mama lui, Cornelia Naum, la DNA PloieลŸti, când a fost citatฤƒ la audieri, însฤƒ aceasta l-a refuzat, astfel încât sฤƒ nu se interpreteze cฤƒ vrea sฤƒ influenลฃeze Justiลฃia, relateazฤƒ Mediafax.

Citeศ™te ศ™i: Mama lui Victor Ponta, audiatฤƒ ca martor la DNA Ploieศ™ti, în dosarul ginerelui Iulian Herศ›anu. Cum reacศ›ioneazฤƒ Ponta

"I-am spus cฤƒ merg cu ea la DNA, nu voiam sฤƒ aibฤƒ impresia cฤƒ e singurฤƒ sau cฤƒ mฤƒ feresc. Ca de fiecare datฤƒ, ea a fost mai puternicฤƒ ลŸi mi-a zis: "Stai acasฤƒ, cฤƒ o sฤƒ înceapฤƒ toatฤƒ propaganda bฤƒsistฤƒ, cum influenลฃezi tu justiลฃia. Mฤƒ descurc eu foarte bine, nu am nevoie". ลži cu siguranลฃฤƒ a fฤƒcut-o. Nu vreau sฤƒ sune hazliu, dar cred cฤƒ sunt fiul mamei mele cu mult înainte de a fi prim-ministru ลŸi o sฤƒ mai fiu cu mult dupฤƒ ce nu o sฤƒ mai fiu prim-ministru. Mama mea e cu mult înaintea funcลฃiei de prim-ministru", a spus Ponta la România TV.

Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, susลฃine cฤƒ nu are nicio legฤƒturฤƒ cu firma ginerelui sฤƒu, Iulian Herลฃanu, ลŸi cฤƒ nu cunoaลŸte activitatea pe care acesta o desfฤƒลŸura, ea spunând cฤƒ întregul scandal îl are ca ลฃintฤƒ pe premier ลŸi cฤƒ dacฤƒ l-ar putea convinge, l-ar ruga sฤƒ demisioneze.

Citeศ™te ศ™i: Ce precizฤƒri a fฤƒcut avocatul Corneliei Naum despre audierea de la DNA Ploieศ™ti

Cornelia Naum a declarat, sâmbฤƒtฤƒ searฤƒ, la Antena 3, cฤƒ întregul scandal în care a fost implicatฤƒ dupฤƒ arestarea ginerelui sฤƒu, Iulian Herลฃanu, îl are ca ลฃintฤƒ pe premier.

Ea a fost întrebatฤƒ ลŸi de ce nu a vrut ca fiul ei sฤƒ o însoลฃeascฤƒ la DNA PloieลŸti.

"Nu am vrut sฤƒ am imaginea unei persoane speriate, care pozeazฤƒ în victimฤƒ. Am refuzat categoric imaginea de sฤƒracฤƒ, bฤƒtrânฤƒ ลŸi bolnavฤƒ. Nu sunt atât de naivฤƒ ลŸi atât de slabฤƒ încât nu m-am prins ce cu ce are legฤƒturi…Nu am vrut sฤƒ dau imaginea unei persoane speriate, neputincioase. Chiar m-a deranjat cฤƒ tot timpul s-a spus cฤƒ am 72 de ani…Ei, ลŸi ce dacฤƒ am 72 de ani? Mฤƒ pot încฤƒ descurca pe picioarele mele, pentru treburile mele. Vi s-ar fi pฤƒrut aberant sฤƒ se interpreteze ca o presiune asupra Justiลฃiei? Nu asta ne mai trebuie pe lânga celelalte acuzaลฃii", a mai spus mama premierului.

Citeศ™te ศ™i: Mama lui Victor Ponta: Fiul meu a vrut sฤƒ vinฤƒ cu mine la DNA, dar am refuzat. S-ar fi interpretat ca presiune la adresa justiศ›iei

Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, a fost audiatฤƒ, joi, timp de proximtiv o orฤƒ, la DNA PloieลŸti, în dosarul în care este arestat ginerele sฤƒu, Iulian Herลฃanu. Ea a aลŸteptat timp de aproximativ 40 de minute pe holul DNA PloieลŸti pânฤƒ când a intrat la audieri.

În 26 februarie, ลŸi sora premierului Victor Ponta, Alexandra Herลฃanu, a fost audiatฤƒ la Serviciul Teritorial PloieลŸti al Direcลฃiei Naลฃionale Anticorupลฃie, în acelaลŸi dosar în care soลฃul sฤƒu, Iulian Herลฃanu, este arestat preventiv, alฤƒturi de omul de afaceri Vladimir Ciorbฤƒ, sub acuzaลฃia de deturnare de fonduri europene ลŸi evaziune fiscalฤƒ.

La începutul lunii martie, liderul PSD, premierul Victor Ponta, afirma cฤƒ este afectat de verificฤƒrile efectuate de procurorii DNA faลฃฤƒ de membri ai familiei sale, deoarece îl doare când se întâmplฤƒ ceva cu familia sa, evitând în continuare sฤƒ comenteze despre dosar sau responsabilitatea cumnatului sฤƒu.

Întrebat, la Antena 3, dacฤƒ este afectat de verificฤƒrile efectuate de procurorii DNA faลฃฤƒ de membri ai familiei sale, Ponta a rฤƒspuns cฤƒ da.

"Normal cฤƒ sunt afectat. Eu nu mฤƒ apuc sฤƒ mint poporul ลŸi oamenii. ลขineลฃi minte: "Între justiลฃie ลŸi fratele meu aleg justiลฃia” (referire la declaraลฃiile fostului preลŸedinte Traian Bฤƒsescu-n.r.). Nici nu ลŸtiai dacฤƒ sฤƒ plângi sau sฤƒ râzi de ipocrizie. Nu. Mฤƒ doare când se întâmplฤƒ ceva cu familia mea. Nu am comentat ลŸi nu o sฤƒ comentez nicio secundฤƒ nimic legat de dosarul ลŸi de responsabilitatea cumnatului meu. E vinovat, plฤƒteลŸte! Nu-i vinovat…M-a afectat foarte tare linลŸajul mediatic. Subliniez cฤƒ imediat niลŸte ลŸmecheri din propaganda bฤƒsistฤƒ au zis: “Uite, Ponta atacฤƒ procurorii”. Hai, mฤƒ, da’ ce, RareลŸ Bogdan e procuror?! Sau ce?! LinลŸajul mediatic la adresa mamei mele, care, repet, pânฤƒ la 72 de ani, eu asta cred, nu i-a zis niciun vecin vreodatฤƒ “domn’e, eลŸti ลŸefฤƒ de familie mafiotฤƒ”. Asta sigur cฤƒ mฤƒ doare ลŸi mฤƒ afecteazฤƒ foarte tare, dar trebuie sฤƒ le ducem pe toate", a spus Ponta.

În dosarul în care au fost arestaลฃi preventiv Iulian Herลฃanu ลŸi Vladimir Ciorbฤƒ au fost puศ™i sub control judiciar deputatul Sebastian Ghiลฃฤƒ, deputatul PSD Vlad Cosma ลŸi tatฤƒl acestuia, preลŸedintele Consiliului Judeลฃean Prahova, Mircea Cosma, directorul de producลฃie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum ลŸi omul de afaceri Liviu Munteanu.

Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghiลฃฤƒ, Vlad ลŸi Mircea Cosma au sprijinit grupul infracลฃional din care fฤƒcea parte Iulian Herลฃanu ca sฤƒ acceseze ลŸi sฤƒ primeascฤƒ fonduri europene în cadrul contractului de extindere a reลฃelei de canalizare din oraลŸul Comarnic, proiect în valoare de aproape zece milioane de euro.

Procurorii susลฃin cฤƒ, în perioada 2011 – 2015, preลŸedintele Consiliului Judeลฃean Prahova, Mircea Cosma, fost preลŸedinte al filialei judeลฃene a PSD, a fฤƒcut demersuri (intervenลฃii pentru numirea în funcลฃii a unor persoane, obลฃinerea de informaลฃii confidenลฃiale – activitฤƒลฃi derulate direct sau prin intermediul consilierilor sฤƒi personali) la funcลฃionari ai SC Hidro Prahova ลŸi a exercitat presiuni (ameninลฃฤƒri cu privire la înlocuirea din funcลฃie) asupra directorului general al societฤƒลฃii, pentru ca aceลŸtia sฤƒ atribuie ilegal asocierii SC Grossmann Engineering Group SRL – SC Euroconstruct Trading 98 SRL contractul de lucrฤƒri pentru extinderea reลฃelei de canalizare în oraลŸul Comarnic. De asemenea, Mircea Cosma a fฤƒcut presiuni pe durata derulฤƒrii contractului pentru prelungirea termenelor de execuลฃie ลŸi efectuarea ilegalฤƒ de plฤƒลฃi.

"Scopul grupului infracลฃional astfel format ลŸi sprijinit a fost atins, urmฤƒrirea penalฤƒ fฤƒcutฤƒ pânฤƒ la acest moment relevând: deturnarea din cadrul proiectului ลŸi însuลŸirea în interes propriu, de cฤƒtre membrii grupului, a sumei totale de 7.797.410 de lei (bani ridicaลฃi în numerar din conturi ale persoanelor juridice ลŸi fizice, reprezentând 54% din totalul sumelor care au fost identificate ca fiind achitate de S.C. Grossmann Engineering Group, cฤƒtre «partenerii» la care se pretinde cฤƒ au fost subcontractate lucrฤƒri), sustragerea de la plata cฤƒtre stat, prin practici evazioniste, a sumei de 2.515.293 de lei ( din care 1.509.176 lei reprezentând TVA ลŸi 1.006.117 de lei reprezentând impozit pe profit)", arฤƒta DNA.

Proiectul privind extinderea reลฃelei de canalizare la Comarnic, în valoare de aproximativ zece milioane de euro, avea termen de finalizare februarie 2014, însฤƒ lucrฤƒrile, care nu au fost finalizate, au fost sistate la sfârลŸitul anului trecut.

Cornelia Naum, mama premierului Ponta, este asociatฤƒ, alฤƒturi de ginerele sฤƒu, Iulian Herลฃanu, în firma "Hertanu Projects" SRL. Herลฃanu mai este asociat în firma Liquid Studios SRL, unde are doi asociaลฃi, în timp ce soลฃia sa, Alexandra Florina Herลฃanu, sora premierului Victor Ponta, este asociatฤƒ în firma SC Exfin 2000 SRL, unde deลฃine 49 % din acลฃiuni, iar o altฤƒ persoanฤƒ, Natalia Maier, deลฃine 51 % din acลฃiunile firmei.

Firma Hertanu Projects SRL, al cฤƒrei asociat principal este Iulian Herลฃanu, a fost înregistratฤƒ în anul 2004, cu sediul social în BucureลŸti ลŸi are ca principal domeniu de activitate specific agenลฃiilor de publicitate. Herลฃanu deลฃine 95% din aceastฤƒ firmฤƒ, al cฤƒrei administrator este, în timp ce mama lui Victor Ponta, Cornelia Niculina Naum, are restul de 5%.

SC Hertanu Projects are, de asemenea, trecute la Registrul Comerลฃului alte câteva zeci de activitฤƒลฃi secundare, de la editarea ziarelor la "activitฤƒลฃi de servicii suport pentru învฤƒลฃฤƒmânt” sau intermedieri în comerลฃul cu animale.

În anul 2011, Hertanu ProjectsSRL a avut un numฤƒr mediu de 2 salariaลฃi ลŸi a înregistrat un profit net de 9.979 lei la o cifrฤƒ netฤƒ de afaceri de 87.929 lei. Un an mai târziu, în 2012, firma a înregistrat o cifrฤƒ de afaceri netฤƒ de 115.322 lei ลŸi un profit net de 4.026 lei, pentru ca în 2013 cifra de afaceri netฤƒ sฤƒ scadฤƒ la 9.700 lei, iar firma sฤƒ raporteze o pierdere brutฤƒ de 29.603 lei.

Cele mai citite

Poศ™taศ™ii, mesagerii amnistiei fiscale: 800.000 de notificฤƒri ajung la contribuabili

Scrisorile de informare vor fi distribuite de Poศ™ta Romรขnฤƒ, รฎncepรขnd de miercuri Notificฤƒrile includ detalii despre cuantumul obligaลฃiilor restante la 31 august 2024, รฎmpฤƒrลฃite รฎn...

Agra Asigurฤƒri raporteazฤƒ daune la peste 50% din poliศ›ele emise รฎn sezonul agricol 2023-2024

Asigurฤƒtorul Agra Asigurฤƒri, specializat รฎn domeniul agricol, a anunศ›at cฤƒ รฎn sezonul 2023-2024 a รฎnregistrat avizฤƒri de daunฤƒ pentru peste 50% din cele aproape...

Lisa Marie Presley, dezvฤƒluiri ศ™ocante fฤƒcute de fiica de ei

Lisa Marie Presley a trฤƒit douฤƒ luni cu cadavrul copilului sฤƒu รฎn casฤƒ, este dezvฤƒluirea ศ™ocantฤƒ fฤƒcutฤƒ de fiica acesteia. Lisa Marie Presley, dezvฤƒluiri ศ™ocante...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ