13.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialPonta confirmă întâlnirea cu ambasadorul SUA şi susţine că au discutat de...

Ponta confirmă întâlnirea cu ambasadorul SUA şi susţine că au discutat de Parteneriatul strategic

Premierul Victor Ponta a confirmat că s-a întâlnit cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, susţinând că a discutat cu acesta despre continuarea colaborării în cadrul Parteneriatului Strategic România-Statele Unite şi că a fost invitat la o demonstraţie militară americană la Câmpia Turzii, scrie Mediafax.

“Este corect. Ambasadorul m-a invitat – mâine va fi la Câmpia Turzii o demonstraţie a forţelor aeriene americane – şi am discutat despre continuarea colaborării noastre în Parteneriatul Strategic. Nimeni nu ia în serios absurdităţile apărute prin România cu ieşirea din NATO, din Uniunea Europeană. Nu este nimeni atât de naiv încât să creadă aceste prostii”, a susţinut Ponta, întrebat de jurnalişti dacă s-a întâlnit cu ambasadorul american.

El a adăugat că ministrul Apărării va fi prezent la demonstraţia militară de la Câmpia Turzii.

Surse oficiale au declarat, marţi dimineaţa, agenţiei MEDIAFAX că ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a avut o întâlnire cu premierul Victor Ponta, la Palatul Victoria, precizând doar că întâlnirea face parte din seria întrevederilor periodice pe care le au ambasadorii cu oficialii români.

Precedenta întâlnire dintre premierul Victor Ponta şi ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, a avut loc în 2 iulie.

Mark Gitenstein a fost, luni, la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor, unde s-a întâlnit cu ministrul demisionar Ioan Rus, a declarat, pentru “Gândul”, Biroul de presă al misiunii SUA la Bucureşti.

Ambasada Statelor Unite a subliniat că Gitenstein se întâlneşte des cu oficialii români, iar vizita de luni, chiar dacă a avut loc în ziua demisiei lui Rus, “nu a fost cu nimic diferită” de celelalte efectuate până în prezent.

Biroul de presă al ambasadei americane s-a limitat doar la confirmarea vizitei lui Mark Gitenstein la MAI, fără a divulga ce anume a discutat diplomatul cu ministrul demisionar.

Ambasadorul american la Bucureşti a urmărit îndeaproape evenimentele politice din ultimele luni şi a făcut apel în repetate rânduri la respectarea independenţei justiţiei române şi a statului de drept.

De altfel, Ambasada SUA a lansat zilele trecute şi un apel la adresa politicienilor români, pe care îi îndemna să lase Curtea Constituţională să ia o decizie “bazată pe principii”, în ceea ce priveşte rezultatul referendumului pentru demiterea preşedintelui.

“Curtea Constituţională trebuie lăsată să ia o decizie bazată pe principii, în mod independent, fără niciun amestec din afară. Este esenţial ca poporul român să aibă încredere că referendumul s-a desfăşurat în mod liber şi corect şi că regulile stabilite au fost aplicate”, a declarat misiunea diplomatică americană, înainte de anunţul CC privind amânarea validării sau a invalidării referendumului.

Cele mai citite

Marcel Boloș, împins de Bolojan către Bruxelles

Lupta pentru fotoliile de europarlamentar au atins cote greu de imaginat atât la PSD, dar mai ales la PNL, și chiar dacă liberalii...

Ce a discutat Iohannis cu Macron în Franța

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, luni, la Paris, la invitaţia preşedintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, la o reuniune de lucru cu mai mulţi lideri...

Marcel Boloș vrea militarizarea ANAF. Ce se întâmplă cu marii datornici ai țării?

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat că are în plan militarizarea ANAF, însă inspectorii agenției pare că vor merge la micii comercianți, deoarece companiile...
Ultima oră
Pe aceeași temă