15.5 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialPonta aruncă bomba: Olteanu a fost numit pentru un nou mandat în...

Ponta aruncă bomba: Olteanu a fost numit pentru un nou mandat în CA al BNR de Klaus Iohannis

Victor Ponta susţine că Bogdan Olteanu a fost numit pentru un nou mandat în Consiliul de Administraţie în iunie 2014, la propunerea PNL, partid condus în perioada aceea de Klaus Iohannis, fostul preşedinte al PSD precizând că a avut ”mai mereu relaţii cordiale cu Bogdan Olteanu”.

”Nu va lăsaţi păcăliţi de mandatul pe cinci ani primit în 2009!!! Bogdan Olteanu a fost numit pentru un nou mandat în CA al BNR în iunie 2014!!! La propunere şefului de atunci al PNL domnul Klaus Iohannis! Şi cum nu cred că domnul Iohannis avea habar atunci cine e Olteanu pot să mă gândesc că la numirea sa a fost vorba de un trafic de influenţa din partea cuiva foarte apropiat atunci de Iohannis?!? Văd «deontologii» care erau lei fioroşi contra lui Antonescu în 2009 şi care nici nu au mieunat ca un pisic în 2014 când a fost numit pentru alţi 5 ani? Păi e frumos aşa?!?”,  a scris Ponta pe Facebook. 

Ponta susţine că propunerea lui Olteanu pentru un nou mandat în Consiliul de Administraţie al BNR a fost făcută de Iohannis, pe atunci preşedinte al PNL, lăsând să se înţeleagă că Alina Gorghiu ar fi fost cea care ”l-a impus pe Olteanu”.

”După cum puteţi cîţi mai jos (şi vă pot confirmă toţi membrii Parlamentului) propunerea domnului Olteanu a venit în mod oficial de la preşedintele interimar al PNL de atunci Domnul Klaus Iohannis. Nu cred sincer că domnul Iohannis de la Sibiu îl ştia prea bine pe Bogdan Olteanu, nici că Blaga l-ar fi propus pentru că e de notorietate antipatia dintre cei doi. Să nu îmi spuneţi că Iohannis a fost influenţat de Tăriceanu sau de Antonescu – doar nu sunteţi de la Propagandă. Deci cine credeţi dvs că este liderul PNL atât de apropiat de Iohannis că să poată să îl impună pe Olteanu în singură funcţie de la BNR alocată partidului ?!?! Ghici ciupercă ce-i”, a mai spus Ponta. 

El a mai precizat că a avut relaţii cordiale cu Bogdan Olteanu şi precizează că regretă situaţia în care acesta se află. ”Fac precizarea că am avut mai mereu relaţii cordiale cu Bogdan Olteanu, regret situaţia în care el şi familia să sunt puşi şi habar nu am nimic despre Vântu şi ce a sponsorizat el în 2008 (pe atunci mână dreaptă a lui Vântu era Cozmin Guşa, sigur va poate el da detalii dacă doriţi, aşa cum mână dreaptă a lui Olteanu era Alina Gorghiu). Vorbesc doar de modul cinic în care vor unii să ne prostească în 2016! În prima zi când a apărut în presă «pe surse» despre cazul de la DNA cu Vântu şi Bogdan Olteanu, s-a dat că temă obligatorie la toată Propagandă să se spună de Tăriceanu. Ulterior în actele procurorilor surpriză-nici vorbă de Tăriceanu!”, a mai spus Ponta.

Fostul premier critică din nou ”reţeaua de propagandişti – analişti şi jurnalişti care în mod constant şi cu megatupeu ne manipulează prezentând jumătăţi de adevăr combinate cu jumătăţi de minciuni”. 

”Dragi români manipulaţi şi terorizaţi de Sistemul de Propagandă- iată adevărul! Domnul Bogdan Olteanu şi-a încheiat în 2014 mandatul din 2009, de altfel şi atunci fusese numit nu pentru calităţile de economist, ci pentru cele de avocat în Cabinetul unde era asociat cu o colegă de viitor numită Alină Gorghiu şi pentru un nou mandat de 5 ani în funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al BNR a fost investit prin Hotărârea Nr 27/ 16 iunie 2014 a Parlamentului României-la propunerea PNL!!!! Repet: Bogdan Olteanu este azi în CA al BNR deoarece a fost numit în iunie 2014 la propunerea PNL/ are rost să va precizez că la acea data Călin Popescu Tăriceanu nu mai era nici membru PNL, iar Crin Antonescu nu mai era preşedinte?!?”, a mai scris Ponta pe Facebook. 

În vârstă de 44 de ani, Bogdan Olteanu este membru al Consiliului de Administraţie şi viceguvernator al Băncii Naţionale a României din octombrie 2009. În iunie2014, Parlamentul a adoptat o Hotărâre de numire a CA al BNR pe un mandat de cinci ani, care a intrat în vigoare în octombrie 2014, aminteşte News.ro. În perioada 2006 – 2008, Bogdan Olteanu a fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, iar din decembrie 2008 şi până în octombrie 2009 a fost vicepreşedinte al Camerei.

Cele mai citite

Cartelul mafiot din Buzău – DOSARUL DEZVOLTĂRII

Investigația noastră pătrunde într-un județ al României unde corupția și rețelele mafiote au înflorit mai puternic decât în oricare alt colț al țării....

George Simion, la conferința liderilor conservatori, la Washington: “Să facem România Mare, nu doar America”

Deputatul George Simion a participat, la Washington, la o conferință internațională a liderilor conservatori, de unde a transmis un mesaj în limba română: "Să...

Sindicaliștii Hidroenergetica amenință cu greva. Aceștia acuză implicarea politicului în companie

Sindicatul Național Hidroenergetica, membru al FNME, afiliată CNS Cartel ALFA, organizație sindicală reprezentând peste 80% din salariații Hidroserv, trage un semnal de alarmă asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă