14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialPonor vrea la mondiale

Ponor vrea la mondiale

În câteva săptămâni, Cătălina Ponor va trebui să se decidă dacă va participa la Campionatele Mondiale de la Tokyo, pentru că forul român de specialitate trebuie să anunţe oficial revenirea sa cu cel puţin şase luni înainte de startul competiţiei.

Intenţia Cătălinei Ponor de a reveni în activitate pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, nedeclarată însă oficial, s-a dovedit că nu a fost un simplu moft. Multipla campioană olimpică şi mondială s-a pregătit serios de la începutul acestui an la Izvorani, împreună cu componentele lotului olimpic feminin de gimnastică al României, şi a progresat mult. Atât antrenorii, cât şi conducătorii federaţiei de specialitate vorbesc despre o foarte probabilă revenire oficială a sportivei în activitatea com-petiţională.

„Important este că acum Cătălina îşi doreşte foarte mult să revină”, a spus Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică. „Cătălina Ponor este o gimnastă de renume care încă nu şi-a spus ultimul cuvânt în gimnastică, iar dacă ar reveni ar fi de mare ajutor şi echipei naţionale. Sigur, ea nu este o gimnastă de patru aparate în acest moment, pentru că pregătirea la paralele (n.r. – aparatul problemă al gimnasticii feminine româneşti) nu este pasiunea ei majoră. Însă la bârnă, la sol şi chiar la sărituri poate aduce un plus echipei. Cătălina este o sportivă importantă, un om echilibrat şi am mare încredere în ea. Dacă va dori să evolueze la Mondialele de la Tokyo din octombrie, va trebui însă să se hotărască pe la începutul lui aprilie, pentru că trebuie să-i anunţăm revenirea forului internaţional cu cel puţin şase luni înainte de competiţie”, a mai spus Adrian Stoica.

Deocamdată, Cătălina Ponor şi-a fixat ca obiectiv participarea la Jocurile Olimpice de la Londra de anul viitor, dar nu a ascuns că i-ar plăcea să meargă şi la Mondialele din toamnă. „Aş vrea să intru în istorie că am revenit cu succes la 23 de ani. Ţelul meu este să particip la Jocurile Olimpice de la Londra, dar mi-aş dori să pot merge şi la Tokyo, dacă antrenorii vor considera că sunt suficient de bine pregătită”, a spus Cătălina Ponor, care şi-a reluat pregătirea de mai puţin de trei luni, după mai bine de trei ani de pauză. În luarea unei astfel de deciizii va conta şi faptul că înscrierea gimnastei într-o competiţie oficială va coincide şi cu sistarea rentei viagere, destul de consi-sten-tă – 6.000 de lei. Dacă nu va fi inclusă în Polul România, unde sunt cooptaţi şi remuneraţi suplimentar toţi sportivii componenţi ai loturilor olimpice, Ponor ar putea rămâne cu o indemnizaţie de numai 1.000 de lei.

Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă