20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPonor se retrage din activitate

Ponor se retrage din activitate

Constănţeanca, dublă-medaliată la jocurile Olimpice de la Londra, a decis să pună din nou punct carierei.

 Când şi-a anunţat revenirea în activitate, Cătălina Ponor a fost privită cu scepticism de întreaga lume a gimnasticii. Constănţeanca a decis să-şi reia activitatea pentru a obţine noi medalii olimpice, obiectiv pe care şi l-a îndeplinit în ciuda pesimismului ce o înconjura. Nu puţini erau cei care nu îi dădeau nici o şansă Cătălinei care la aproape 25 de ani a trebuit să se lupte cu sportive mult mai tinere şi mult mai în formă.

Cătălina Ponor a contribuit decisiv la obţinerea medaliei de bronz în concursul pe echipe şi a cucerit argintul la sol, medalie care ar fi trebuit, în opinia multora, să fie mult mai strălucitoare. Cele două medalii obţinute la Londra au dus bilanţul olimpic al Cătălinei la cinci distincţii.

Anul 2004 a fost apogeul carierei sale, cu trei medalii olimpice de aur la JO de la Atena, pe echipe, la bârnă şi la sol. Au urmat şi alte medalii preţioase, la Europene şi Mondiale, după care problemele de sănătate au forţat-o să se oprească, între 2007 şi 2011.

Anul 2012 a debutat excelent pentru ea, cu aur european pe echipe, aur la bârnă şi argint la sol. Emoţiile pentru JO de la Londra au fost mari, aşteptările pe măsură, dar competiţia s-a încheiat pentru Cătălina Ponor fără medalie de aur, doar cu argint la sol şi bronz la echipe. „Am muncit fiecare secundă pentru echipă, am muncit fiecare secundă pentru mine, am muncit fiecare secundă pentru toată lumea. Am fost deja campioană olimpică şi voi părăsi gimnastica cu fruntea sus. Le mulţumesc tuturor pentru susţinere şi îmi pare rău că i-am dezamăgit”, a spus Ponor pentru site-ul oficial al organizatorilor JO de la Londra.

Gimnasta din Constanţa a anunţat că momentan doreşte o pauză şi că vrea să-şi vadă de viaţa personală. Foarte probabil, Ponor va reveni în gimnastică, dar doar pentru a antrena, meserie cu care a cochetat în perioada de pauză, ea fiind angajata unei celebre şcoli de gimnastică din SUA. 

Reproşuri la adresa antrenorilor

Este foarte clar că un mare merit la performanţele Cătălinei l-au avut şi Mariana Bitang şi Octavian Belu, cei doi tehnicieni de legendă ai gimnasticii româneşti. La încheierea concursului de la bârnă, unde Ponor a obţinut argintul, cei doi nu au felicitat-o pe constănţeancă. Cătălina s-a simţit jenată de gestul tehnicienilor şi a declarat că este singurul ei regret de la Londra, faptul că antrenorii nu au felicitat-o pentru medalia obţinută.

 

5 medalii olimpice a cucerit Cătălina Ponor, trei dintre ele fiind de aur.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă