13.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialPoluare cu hidrocarburi, în Năvodari

Poluare cu hidrocarburi, în Năvodari

O poluare cu hidrocarburi s-a produs, luni, în apele Canalului Poarta Albă – Midia Năvodari. Reprezentanți ai Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile (CNACN) și ai unor firme private au intervenit pentru remedierea situaţiei, conform Mediafax.

Astfel, poluarea a fost observată, luni, pe braţul Luminiţa al Canalului Poarta Albă – Midia Năvodari, potrivit reprezentanţilor Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile (CNACN).

Poluarea se întinde pe o distanţă de 1,5 kilometri, sub formă de irizaţii la suprafaţa apei, pe ambele maluri ale canalului.

Ca urmare, au fost anunţate organismele abilitate în domeniul protecţiei mediului şi apelor, dar şi SC Conpet SA, care are conducte de transport de combustibil instalate în zonă.

Până în prezent, sursa poluării nu a putut fi stabilită, dar reprezentanții CNACN spun că, în urma consultării registrelor de urmărire a navelor de la Dispeceratul Central Agigea, a reieşit că pe braţul Luminiţa al Canalului Poarta Albă – Midia Năvodari nu a circulat nicio navă în ultimele 48 de ore, “prin urmare evenimentul nu putea fi generat de o deversare voită sau accidentală de santină sau combustibil”, se precizează într-un comunicat al CNACN.

Astfel, au fost amplasate baraje antipoluante pe suprafaţa apei pentru limitarea extinderii poluării.

“Reprezentanţii SC Conpet SA au solicitat intervenţia SC Envirotech SA pentru depoluare. Aceştia au montat baraje de reţinere şi absorbante pe toată suprafaţa poluată a apei, au împrăştiat praf absorbant şi se ocupă în continuare de activitatea de depoluare, iar stuful şi zona urmează a fi curăţate. Deşeurile rezultate vor fi eliminate conform prevederilor legislaţiei în vigoare”, se mai arată în documentul citat.

Traficul navelor nu a fost restricționat în zona respectivă.

Cele mai citite

Piața muncii din România, între îmbătrânirea populației active,lipsa investițiilor în dezvoltare de forță de muncă competitivă și exod

România se confruntă cu multiple provocări de ordin demografic, care vor impacta major piața muncii în următorii 10 ani: populația țării îmbătrânește, tinerii activi...

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv

Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, rămâne în arest preventiv, magistraţii Tribunalului Constanţa respingând...

Rusia – Ucraina, ziua 712: Mai multe țări din UEsunt favorabile achiziționării de muniție pentru Kiev

Mai multe ţări europene, printre care şi Franţa, sunt de acord cu achiziţionarea de către UE de muniţie produsă în afara Europei pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă