6.8 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialPolonia: Patru persoane au murit şi alte 20 au fost rănite în...

Polonia: Patru persoane au murit şi alte 20 au fost rănite în urma deraierii unui tren

Mecanicul trenului de pasageri care a deraiat vineri în centrul Poloniei, provocând moartea unei persoane şi rănirea altor 80, a fost inculpat pentru exces de viteză, a anunţat duminică Parchetul local, citat de AFP, potrivit Mediafax.

Mecanicul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost reţinut duminică şi inculpat pentru “că a provocat o catastrofă feroviară”. El riscă între doi şi 12 ani de închisoare, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului, Witold Blaszczyk, citat de agenţia PAP.

În momentul catastrofei, care a avut loc în apropiere de Baby, între Katowice (sud) şi Varşovia, trenul se deplasa cu 118 kilometri pe oră, în timp ce limita de viteză era de 40 de kilometri pe oră, potrivit anchetatorilor.

Patru persoane au murit şi alte 20 au fost rănite după deraierea unui tren de pasageri în centrul Poloniei au anunţat echipele de salvare.

“Patru persoane au murit şi alte circa 20 au fost grav rănite”, a declarat pentru AFP Justyna Sochacka, purtătoarea de cuvânt a echipelor de salvare, precizând că accidentul a avut loc la Baby, pe calea ferată dintre Katowice şi Varşovia.

Cele mai citite

Nae Caranfil, regizorul:”Nici la Hollywood nu prea mai sunt bani”

La Dialogurile Puterii, un invitat special, regizorul Nae Caranfil, cu modestia creatorului, vorbește despre filme, despre trecutul și viitorul cinematografiei, dar și despre...

Jumătate dintre mamela sub 14 ani dib UE se află în România

În România, în 2022, erau înregistrate peste 7.000 de mame minore, relevă documente al Ministerului Familiei, potrivit cărora numărul acestora a fost cu...

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...
Ultima oră
Pe aceeași temă