4.8 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialPolonia: Patru persoane au murit ลŸi alte 20 au fost rฤƒnite รฎn...

Polonia: Patru persoane au murit ลŸi alte 20 au fost rฤƒnite รฎn urma deraierii unui tren

Mecanicul trenului de pasageri care a deraiat vineri în centrul Poloniei, provocând moartea unei persoane ลŸi rฤƒnirea altor 80, a fost inculpat pentru exces de vitezฤƒ, a anunลฃat duminicฤƒ Parchetul local, citat de AFP, potrivit Mediafax.

Mecanicul, a cฤƒrui identitate nu a fost dezvฤƒluitฤƒ, a fost reลฃinut duminicฤƒ ลŸi inculpat pentru „cฤƒ a provocat o catastrofฤƒ feroviarฤƒ”. El riscฤƒ între doi ลŸi 12 ani de închisoare, a declarat purtฤƒtorul de cuvânt al Parchetului, Witold Blaszczyk, citat de agenลฃia PAP.

În momentul catastrofei, care a avut loc în apropiere de Baby, între Katowice (sud) ลŸi VarลŸovia, trenul se deplasa cu 118 kilometri pe orฤƒ, în timp ce limita de vitezฤƒ era de 40 de kilometri pe orฤƒ, potrivit anchetatorilor.

Patru persoane au murit ลŸi alte 20 au fost rฤƒnite dupฤƒ deraierea unui tren de pasageri în centrul Poloniei au anunลฃat echipele de salvare.

„Patru persoane au murit ลŸi alte circa 20 au fost grav rฤƒnite”, a declarat pentru AFP Justyna Sochacka, purtฤƒtoarea de cuvânt a echipelor de salvare, precizând cฤƒ accidentul a avut loc la Baby, pe calea feratฤƒ dintre Katowice ลŸi VarลŸovia.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: Romรขnia va intra anul acesta รฎnย Schengenย ลŸi cu graniลฃele terestre

Premierul a afirmat cฤƒ a rezolvat Schengen, dupฤƒ un eลŸec al fostului prim-ministru Marcel Ciolacu a declarat cฤƒ are โ€žmai multe informaศ›iiโ€ care รฎi permit...

Cazinoul din Constanศ›a รฎntredeschide uศ™a, dupฤƒ 4 ani de reabilitare

Toate elementele decorative vor arฤƒta la fel ca acum 100 de ani, spun constructorii, pentru cฤƒ sunt refฤƒcute dupฤƒ modelul original. Deศ™i la รฎnceputul anului,...

Metamorfoza Parcului Grozฤƒveศ™ti va costa 24 de milioane de lei

Cele trei hectare de teren vor fi transformate รฎntr-o โ€œoazฤƒ de verdeaศ›ฤƒโ€, promit autoritฤƒศ›ilor Terenul va fi refฤƒcut complet, cu spaศ›ii verzi, terenuri de joacฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ