21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPolonia imprumuta Republica Moldova cu 15 milioane de dolari

Polonia imprumuta Republica Moldova cu 15 milioane de dolari

Polonia a acordat Republicii Moldova un imprumut in valoare de 15 milioane de dolari, destinat stabilizarii situatiei financiare din aceasta tara, care se confrunta cu o grava criza economica, conform unui acord semnat joi la Varsovia, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Acest acord "merge dincolo de problemele financiare", a declarat premierul moldovean, Vlad Filat, aflat joi intr-o vizita in Polonia. "Sustinerea Poloniei in relatiile noastre cu Uniunea Europeana este foarte importanta pentru noi", a declarat Filat, intr-o conferinta comuna cu premierul polonez, Donald Tusk.

Seful Guvernului moldovean si-a exprimat, de asemenea, sustinerea fata de Parteneriatul Estic, o initiativa polono-suedeza, destinat consolidarii legaturilor Uniunii Europene cu Armenia, Azerbaidjanul, Belarusul, Georgia, Republica Moldova si Ucraina.

Pentru a iesi din criza, Guvernul de la Chisinau trebuie sa reduca cheltuielile publice, sa stopeze cresterea preturilor consumului si sa creasca rezervele sale in devize. Fondul Monetar International (FMI) a aprobat, la sfarsitul lui ianuarie, acordarea unui imprumut in valoare de 574 de milioane de dolari catre Republica Moldova, una dintre cele mai sarace tari din Europa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă