14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialPolonia: Ambasadorul rus, chemat să dea explicații, după declarațiile vicepreședintelui Dumei

Polonia: Ambasadorul rus, chemat să dea explicații, după declarațiile vicepreședintelui Dumei

Ministerul polonez de Externe l-a convocat, marţi, pe ambasadorul rus la Varșovia, să explice declarațiile vicepreședintelui Dumei, Vladimir Jirinovski, care a spus, printre altele, că "Polonia va fi ştearsă de pe faţa pământului", relatează Radio Polonia, conform Mediafax.

Citește și: Vicepreședintele Dumei: Polonia și statele baltice riscă ”să fie șterse de pe fața pământului”, în cazul agravării crizei din Ucraina

Într-un interviu acordat Radio Polonia, purtătorul de cuvânt al Ministerului polonez de Externe Marcin Wojciechowski a refuzat să dezvăluie detalii despre discuţia cu ambasadorul Vladimir Grinin, afirmând doar că a avut loc o întâlnire.

"Statele baltice şi Polonia sunt condamnate. Vor fi şterse de pe faţa pământului. Nu va rămâne nimic", a afirmat preşedintele Partidul Liberal-Democrat, considerat un apropiat al Kremlinului. Ele "vor fi nimicite. Nimic nu va rămâne acolo. Liderii acestor state pitice ar trebui să se gândească cine sunt", a adăugat el, pe fondul escaladării conflictului din Ucraina.

Întrebat dacă tratează cu seriozitate declaraţiile lui Jirinovski, ministrul polonez de Externe Radoslaw Sikorski a declarat marţi seara pentru Polsat TV: "Atât de serios, încât l-am convocat pe ambasadorul rus la Ministerul de Externe şi l-am întrebat care este poziţia autorităţilor (ruse)".

Ministerul polonez de Interne Bartlomeij Sienkiewicz a declarat că Jirinovski este cunoscut pentru comentariile sale extremiste despre tot felul de subiecte.

Rusia a început să trimită peste 200 de camioane încărcate cu ajutor umanitar către estul Ucrainei, marţi. Guvernul ucrainean se teme însă că Rusia foloseşte pretextul ajutorului umanitar pentru a furniza arme separatiştilor. "Rusia joacă un joc absolut cinic", a declarat marţi adjunctul ministrului ucrainean de Externe, Danilo Lubkiski.

Cele mai citite

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...

Ce inovații a adus Rolex în lumea ceasurilor?

De peste 100 de ani Rolex a acaparat piața ceasurilor de lux, devenind una dintre cele mai cunoscute și apreciate mărci producătoare din întreaga...
Ultima oră
Pe aceeași temă