9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialPolonia: Ambasadorul rus, chemat să dea explicații, după declarațiile vicepreședintelui Dumei

Polonia: Ambasadorul rus, chemat să dea explicații, după declarațiile vicepreședintelui Dumei

Ministerul polonez de Externe l-a convocat, marţi, pe ambasadorul rus la Varșovia, să explice declarațiile vicepreședintelui Dumei, Vladimir Jirinovski, care a spus, printre altele, că "Polonia va fi ştearsă de pe faţa pământului", relatează Radio Polonia, conform Mediafax.

Citește și: Vicepreședintele Dumei: Polonia și statele baltice riscă ”să fie șterse de pe fața pământului”, în cazul agravării crizei din Ucraina

Într-un interviu acordat Radio Polonia, purtătorul de cuvânt al Ministerului polonez de Externe Marcin Wojciechowski a refuzat să dezvăluie detalii despre discuţia cu ambasadorul Vladimir Grinin, afirmând doar că a avut loc o întâlnire.

"Statele baltice şi Polonia sunt condamnate. Vor fi şterse de pe faţa pământului. Nu va rămâne nimic", a afirmat preşedintele Partidul Liberal-Democrat, considerat un apropiat al Kremlinului. Ele "vor fi nimicite. Nimic nu va rămâne acolo. Liderii acestor state pitice ar trebui să se gândească cine sunt", a adăugat el, pe fondul escaladării conflictului din Ucraina.

Întrebat dacă tratează cu seriozitate declaraţiile lui Jirinovski, ministrul polonez de Externe Radoslaw Sikorski a declarat marţi seara pentru Polsat TV: "Atât de serios, încât l-am convocat pe ambasadorul rus la Ministerul de Externe şi l-am întrebat care este poziţia autorităţilor (ruse)".

Ministerul polonez de Interne Bartlomeij Sienkiewicz a declarat că Jirinovski este cunoscut pentru comentariile sale extremiste despre tot felul de subiecte.

Rusia a început să trimită peste 200 de camioane încărcate cu ajutor umanitar către estul Ucrainei, marţi. Guvernul ucrainean se teme însă că Rusia foloseşte pretextul ajutorului umanitar pentru a furniza arme separatiştilor. "Rusia joacă un joc absolut cinic", a declarat marţi adjunctul ministrului ucrainean de Externe, Danilo Lubkiski.

Cele mai citite

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...
Ultima oră
Pe aceeași temă