19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPolonezele se marita cu extracomunitari pentru 700 euro

Polonezele se marita cu extracomunitari pentru 700 euro

La trei ani de la aderarea Poloniei la Uniunea Europeana, in aceasta tara nu mai exista practica casatoriilor platite intre poloneze si italieni, britanici si germani, fenomenul inversandu-se, femeile din tara condusa de gemenii Kaczynski fiind gata sa-si rotunjeasca veniturile pentru a permite unor soti 'improvizati' sa obtina pasaportul cu stelute, informeaza editia de sambata a ziarului italian La Stampa, intr-o corespondenta de la Bruxelles.

Vremurile s-au schimbat: 700 de euro pentru a te casatori cu o poloneza, numai daca lucrurile merg bine si daca femeia nu este o 'zeita', deoarece in astfel de cazuri pretul urca considerabil. In unele cazuri e nevoie sa scoti din buzunar cateva mii de euro, o suma piperata, dar care permite unui extracomunitar sa-si abandoneze acest statut complicat si sa devina cetatean european.

Potrivit unei anchete publicate de ziarul polonez Rzeczpospolita, numarul polonezelor cu resedinta in strainatate care accepta, in schimbul unei sume de bani, sa se casatoreasca cu extracomunitari, creste vertiginos. Este vorba de nord-africani, sud-americani, indieni, iar dintre europeni, albanezi.

 

Albanezii par sa fie loviti de o adevarata epidemie matrimoniala.

"Am remarcat efectiv o puternica crestere a numarului casatoriilor dintre poloneze si albanezi. Nu suntem in masura sa spunem daca ele sunt dictate de sentimente sau de interese, dar atunci cand recurgi la un biletel pentru a-ti aminti numele viitorului sot incepi sa ai indoieli", a afirmat consulul general al Poloniei la Londra, Janusz Wach, citat de Rompres.

In Irlanda, se practica mult casatoriile intre poloneze si pakistanezi, nigerieni si egipteni.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă