19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPolitistii din Bistrita au dat examen la "integrare"

Politistii din Bistrita au dat examen la „integrare”

Toti lucratorii Inspectoratului Judetean de Politie Bistrita-Nasaud au fost supusi unor verificari profesionale drastice, ce au inclus obisnuita evaluare anuala, dar si intrebari despre integrarea europeana. Desi fisele nu au fost inca procesate, toti cei circa 550 de politisti si agenti au trecut de proba testarii cunostintelor.
Nici un lucrator IPJ nu a scapat de evaluare. De la conducere si pana la agentii posturilor de politie tot personalul institutiei a invatat pe rupte pentru a stii sa raspunda celor 18 intrebari din testul de cunostinte. Astfel de evaluari se fac in fiecare an, la nivelul tuturor inspectoratelor, insa anul acesta, pe langa verificarea pregatirii profesionale, s-a urmarit si evaluarea oamenilor legii in ceea ce priveste problematica integrarii in UE.
Ofiterii si subofiterii bistriteni au fost supusi probelor sportive, cea de tragere cu arma din dotare si unei probe teoretice ce contine intrebari specifice domeniului de activitate al fiecarui serviciu din cadrul IPJ. Dupa fiecare proba acestia au obtinut un calificativ Ð „exceptional”, „foarte bine”, „bine”, „satisfacator”, „nesatisfacator” – urmand ca la sfarsitul evaluarii sa se faca media finala.
Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ, ofiterul Raluca Petrean, calificativele de „nesatisfacator” sau chiar de „satisfacator” obtinute au consecinte pecuniare asupra politistilor. „In general sunt sanctionati la bani, nu iau premii, nu pot accede in functii, al 13-lea salar e diminuat”, a adaugat aceeasi sursa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă