18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialPoliţiştii au confiscat 15.000 litri de alcool

Poliţiştii au confiscat 15.000 litri de alcool

Poliţiştii din Timiş, Arad, Bihor şi Alba au confiscat, marţi, în urma celor 12 percheziţii simultane făcute în cele patru judeţe 15.000 de litri de alcool dublu rafinat, în valoare de 300.000 de lei, fiind ridicate mai multe persoane care urmează să fie audiate la sediul Poliţiei Timiş, relatează Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi seară, de Inspectoratul de Poliţie Timiş, poliţiştii din Timiş, Arad, Alba şi Bihor au ridicat, în urma celor 12 percheziţii simultane făcute în cele patru judeţe, care au vizat o grupare specializată în contrabanda de alcool şi evaziune fiscală, 15.000 de litri de alcool dublu rafinat, în valoare de 300.000 de lei.

„Din primele verificări ale poliţiştilor a reieşit faptul că persoanele în cauză, pentru a eluda plata taxelor şi accizelor, achiziţionau alcoolul de la o fabrică din Bihor, fără a avea documente legale de provenienţă, după care îl distribuiau la mai multe depozite autorizate sau clandestine de pe raza celor patru judeţe”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, în urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe persoane, care urmează să fie audiate la sediul Poliţiei Timiş.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Emil Andrei, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că, în timpul acestei acţiuni, care a fost realizată cu sprijinul SRI, DGIPI şi Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi IGPR, au fost confiscate şi 500 de pachete de ţigări de contrabandă.

Un număr de 12 percheziţii simultaneau avut loc, marţi dimineaţă, în judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Alba, fiind vizată o grupare specializată în contrabandă cu alcool şi evaziune fiscală.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Emil Andrei, declara că poliţiştii din Timiş instrumentează, de trei luni, un dosar penal de evaziune fiscală şi contrabandă cu alcool, iar marţi dimineaţă, în cadrul acestui dosar, au fost organizate 12 percheziţii simultane în judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Alba.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă