25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPoliţiştii au anihilat o reţea de trafic de persoane care racola tinere...

Poliţiştii au anihilat o reţea de trafic de persoane care racola tinere pentru Spania şi Anglia

Nouăsprezece membri ai unei reţele de trafic de persoane sunt cercetaţi după ce au recrutat, transportat şi cazat în Spania şi Anglia, în scopul exploatării sexuale, 45 de persoane, din care cinci minore, cărora le-au promis că le oferă locuri de muncă, informează NewsIn.

În cazul celor 19 membri ai grupării a fost începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat, ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de persoane şi minori şi spălare de bani.

Potrivit comunicatului IGPR, în cauză s-a dispus reţinerea a 7 dintre liderii grupării infracţionale, urmând a fi formulate, de către procuror propuneri de arestare preventivă pentru 29 de zile, inculpaţii riscând pedepse privative de libertate de până la 20 ani de închisoare.

Cei 19 (12 bărbaţi şi 7 femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, toţi de cetăţenie română, domiciliaţi în judeţele Iaşi, Vaslui şi Tulcea) sunt suspectaţi că în perioada anilor 2004 -2010 prin corupere, ameninţare, violenţă şi prin alte forme de constrângere ori sub promisiunea oferirii de locuri de muncă bine plătite în Spania şi Anglia, au recrutat, transportat, cazat şi forţat să se prostitueze în folosul lor, peste 45 de victime minore şi majore, de pe raza judeţelor de domiciliu ale acestora, se arată în comunicatul Poliţiei

La acţiune au participat 60 de ofiţeri de poliţie judiciară din Poliţia Naţională, 28 lucrători S.I.R. şi 15 jandarmi, care au făcut 21 de percheziţii domiciliare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă