9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialPolitist, sub lupa Interpolului

Politist, sub lupa Interpolului

Agentul-sef Cristian Zamfir, de la Serviciul Politiei Rutiere a judetului Vaslui, este cercetat din cauza unui autoturism adus din UE si inmatriculat ilegal in Romania.
Zamfir este banuit ca ar fi cumparat acte de la o masina inmatriculata la Vaslui, dupa care ar fi aplicat numerele de inmatriculare de la acel autoturism la masina adusa ilegal in tara.
Este vorba de un Fiat Croma cu numarul VS-38-LAV, cu care politistul vasluian circula pe drumurile publice de un an de zile.
Primii care au sesizat ca ceva nu este in regula cu acest autoturism au fost cei de la Registrul Auto Roman, filiala vasluiana a acestei institutii fiind condusa la acea ora de Ioan Zaharia, actualul prefect de Vaslui.
Acestia au constatat ca doua cifre din seria caroseriei sunt modificate si ca Fiatul avea de fapt anul de fabricatie, 1991 si nu 1998, cum reiesea din actele de cumparare de la un doctor husean. „In ceea ce priveste motorul masinii, seria acestuia nu este modificata, dar politistul nu a putut pune la dispozitia organelor competente documente de provenienta pentru motor. Avand in vedere ca exista suspiciuni privind autenticitatea seriei de caroserie a autovehiculului in cauza, conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui a dispus inregistrarea dosarului in registrul de lucrari penale, urmand a fi data solutia legala de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui. Pentru clarificarea situatiei autovehiculului, se efectueaza cercetari prin Interpol”, a precizat subinspectorul Mihaela Straub, purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă