10.5 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialPoliţist, reţinut pentru deţinerea nelegală şi lovirea unui suspect care, după eliberare,...

Poliţist, reţinut pentru deţinerea nelegală şi lovirea unui suspect care, după eliberare, a murit

Un poliţist din Gorj a fost reţinut, luni, de Tribunalul Bucureşti, pentru deţinerea nelegală a unui suspect pentru furt şi lovirea acestuia în timpul anchetei, care după câteva ore de la eliberare a murit, informează Ministerul Public, potrivit Mediafax.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au solicitat, luni, magistraţilor Tribunalului Bucureşti, arestarea preventivă a inculpatului Bogdan Eugen Papuzu, reţinut pentru acuzaţiile de lipsire de libertate, reţinere nelegală şi cercetare abuzivă, omor calificat şi deosebit de grav.

Potrivit sursei citate, în noaptea de 17 spre 18 noiembrie 2008, agentul de poliţie Bogdan Eugen Papuzu, cu ocazia unei cercetări la faţa locului efectuate în urma unei sesizări privind un presupus furt dintr-un local, l-a ridicat pe D.N. şi l-a dus la postul de poliţie, unde, sub pretextul identificării lui, a fost deţinut nelegal aproximativ patru ore, timp în care nu au fost întocmite actele necesare reţinerii.

Probele administrate au mai relevat faptul că victima fusese identificată, prin legitimare, chiar la momentul la care agentul de poliţie, însoţit de un alt coleg, a ajuns la faţa locului.

În timpul deţinerii nelegale, victima D.N. a fost lovită, ridicată de la sol după cădere (de cinci, şase ori) şi lovită din nou, context în care, la un moment dat, s-a lovit cu capul de un ghiveci de flori şi, ulterior, de podeaua de ciment din postul de poliţie.

În dimineaţa zilei următoare, victima a fost dusă de către agenţii de poliţie la locuinţa surorii sale, unde, în jurul prânzului, a decedat.

Cauza a fost înregistrată, iniţial, pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, având ca obiect infracţiunea de omor, ulterior fiind preluată, prin rezoluţia procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în conformitate cu dispoziţiile art. 209 indice 1, alineatul 4, din Codul de procedură penală.

Cele mai citite

Bugetul Capitalei, respins. PNL îl acuză pe Nicușor Dan de pomeni electorale ca pe vremea Gabrielei Firea și de subfinanțarea termoficării

Bugetul Capitalei pentru 2024 a fost respins de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, întrunit în şedinţă extraordinară.Proiectul a obţinut 18 voturi "pentru", 6 abţineri...

Asociația Pro Infrastructură dezvăluie o situație alarmantă la șantier

Asociația Pro Infrastructură dezvăluie o situație alarmantă la șantierul Drumului Expres DEx12 Craiova-Pitești construit de UMB, compania lui Dorinel Umbrărescu, unde lucrările par...

Deținuții din Pentitenciarul Brăila mai pot primi în pachete doar produse feliate, în folie vidată

O nouă restricție se adaugă la lista de interdicții presupuse de executarea unei pedepse în închisoare, pentru că deținuții nu vor mai avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă