22.1 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăSpecialPolitist acuzat de ucidere din culpa, achitat de instanta

Politist acuzat de ucidere din culpa, achitat de instanta

TIMISOARA. Agentul-sef adjunct al Politiei din localitatea timiseana Faget, Ioan Achim (33 ani), acuzat ca a ucis un om, a fost achitat de judecatori, dupa ce Tribunalul Timis a pronuntat sentinta prin care l-a declarat nevinovat. Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, la data de 7 septembrie, agentul a accidentat mortal un pieton, in timp ce se deplasa pe DN 6, intre localitatile Costeiu si Belint. Pe mijlocul benzii de mers, politistul a observat la un moment dat o persoana, insa, in ciuda manevrei efectuate, coliziunea nu a putut fi evitata.
In urma cercetarilor declansate, victima a fost identificata in persoana lui Ioan P. Procurorii care au instrumentat cauza sustin ca Ioan Achim a incercat sa ascunda adevarul in timpul anchetei. Initial, el le-a spus colegilor ca victima incerca sa traverseze drumul in momentul impactului, ca ulterior sa afirme ca nu stie daca aceasta statea sau se afla in mers, sustinand ca i-ar fi aparut brusc in fata.
Pe de alta parte, expertiza efectuata arata ca vina o poarta exclusiv victima, punct de vedere cu care procurorii nu au fost de acord. Ca urmare, este de asteptat ca sentinta Tribunalului sa fie atacata cu apel.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă