19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPoliticul a primit vestea cu reticenta

Politicul a primit vestea cu reticenta

In plan politic, vanzarea Rompetrol a fost primita cu reticenta, cel putin in planul declaratiilor oficiale. Premierul Calin Popescu Tariceanu, a carui prietenie cu Patriciu i-a adus destule neplaceri, a fost extrem de precaut, spunand doar ca "este o chestiune care nu tine de Guvern, este o tranzactie privata, este prea devreme sa fac vreun comentariu". Chiar daca Guvernul nu este "afectat", bugetul de stat va fi, din cauza diminuarii taxelor si impozitelor pe care compania le platea. si alti liberali de marca au refuzat sa comenteze tranzactia, dar au lasat sa se inteleaga ca imaginea partidului va avea de castigat, iar presedintele Basescu nu-l va mai putea eticheta pe Patriciu drept "mogul".

  Pe de alta parte, asa cum era de asteptat, politicieni din PD s-au grabit sa spuna ca vanzarea este facuta pentru ca omul de afaceri este constient ca "guvernul PNL va pleca", deci nu va mai beneficia de protectie. Nici Corneliu Vadim Tudor nu a fost mai bland, apreciind ca tranzactia are scopul "de a acoperi o frauda", cu referire la procesul aflat pe rolul instantei. In schimb, colegii de coalitie si guvern, cum ar fi Verestoy Attila, sustin ca vanzarea este normala si "logica".
In mod cert, tranzactia nu va ramane fara urmari in plan politic si din primele aprecieri se poate spune ca Patriciu a ochit doi iepuri dintr-un foc. Are o mai mare libertate de implicare intr-o viitoare campanie, procesul isi pierde mult din miza si scapa de presiunea rascumpararii obligatiunilor de 600 milioane dolari de la stat pentru Petromidia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă