19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPoliţia din oraşul american Ferguson a folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor

Poliţia din oraşul american Ferguson a folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor

Duminică seara, poliţiştii, echipaţi cu veste antiglonţ, cu măşti de gaze şi escortaţi de vehicule blindate, au început să disperseze manifestanţii, majoritatea tineri, cu aproape trei ore înainte de intrarea în vigoare a unor restricţii de circulaţie la miezul nopţii, informează Mediafax.

Unii tineri arborau pancarte ce denunţau violenţele poliţiei, potrivit imaginilor televizate. Mulţi ridicau mâinile în aer în semn că se predau, în timp ce alţii provocau poliţiştii şi le trimiteau capsule de gaze lacrimogene.

Poliţiştii s-au îndreptat către manifestanţi după ce câţiva dintre ei au lansat cocteiluri Molotov în direcţia lor, a anunţat KMOV-TV. Alte surse au anunţat focuri de armă.

Un cartier din oraşul Ferguson, Statele Unite ale Americii este afectat, de mai bine de o săptămână, de revolte după ce un poliţist a ucis un tânăr de culoare în urmă cu o săptămână.

Michael Brown, în vârstă de 18 ani, a fost lovit de două gloanţe în cap şi patru în braţul drept, potrivit New York Times, citând primele constatări ale unei autopsii realizate la cererea familiei victimei de către fostul medic legist şef din New York, Michael Baden.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă