18 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialPoliศ›ia Capitalei are un nou ศ™ef

Poliศ›ia Capitalei are un nou ศ™ef

Comisarul ลŸef Marius Voicu a câลŸtigat, marลฃi, concursul pentru ลŸefia Poliลฃiei Capitalei, potrivit unor oficiali din Poliลฃia Românฤƒ, citaศ›i de Mediafax. Post a rฤƒmas vacant din luna iulie, dupฤƒ demisia lui Mihai Pruteanu.

Marius Voicu a câลŸtigat funcลฃia de ลŸef al Poliลฃiei Capitalei dupฤƒ ce a susลฃinut, la sediul Poliลฃiei Române, un examen care a constat într-un interviu. Din comisia de examinare au fฤƒcut parte chestorii Dumitru Pârvu ลŸi Dumitru Jianu, ambii adjuncลฃi ai Inspectoratului General al Poliลฃiei Române, ลŸi chestorul Mihai Pitulescu, ลŸeful Direcลฃiei de Investigaลฃii Criminale.

Alฤƒturi de Voicu au mai concurat comisarul ลŸef Nelu Lupu, care ocupฤƒ funcลฃia de director adjunct al Poliลฃiei Capitalei ลŸi comisarul ลŸef Radu GavriลŸ, ลŸeful Serviciului Omoruri din instituลฃie.

Marius Voicu s-a angajat în Poliลฃie în 1991, când a fost plutonier în cadrul Brigฤƒzii Rutiere, post pe care l-a ocupat pânฤƒ în 1999, datฤƒ de la care a primit o funcลฃie de execuลฃie la Biroul Judiciar al Secลฃiei 10.

În anul 2001, Marius Voicu a ajuns ลŸef al Biroului Judiciar al Secลฃiei 10, iar din 2003 a fost, timp de un an, ลŸef la Biroul Depistฤƒri, în cadrul Autoritฤƒลฃii pentru Strฤƒini ลŸi Probleme de Migrฤƒri.

În perioada 2004-2005, Marius Voicu a devenit adjunct al Secลฃiei 16, dupฤƒ care, din 2005 pânฤƒ în 2009 a fost ลŸef al Secลฃiei 2. În 2009, Voicu a avansat din nou ierarhic ลŸi pânฤƒ în 2013 a condus Poliลฃia Sectorului 1. Din mai 2013, Marius Voicu a ocupat funcลฃia de director adjunct al Poliลฃiei Capitalei.

Potrivit declaraลฃiei de avere din mai 2014, Marius Voicu deลฃine un teren intravilan de 500 de metri pฤƒtraลฃi în oraลŸul Bragadiru, judeลฃul Ilfov, o vilฤƒ în suprafaลฃฤƒ de 138 de metri pฤƒtraลฃi, tot la Bragadiru, ลŸi un apartament ลŸi o garsonierฤƒ în BucureลŸti, toate trecute pe numele soลฃiei, Luminiลฃa Voicu.

Acesta a luat un credit de 350.000 de lei de la CEC Bank, în 2008, ลŸi mai are datorii la o persoanฤƒ în valoare de 5.000 de euro.

Voicu a încasat, anul trecut, 87.000 de lei din salariul de poliลฃist, iar din închirierea apartamentului ลŸi garsonierei din BucureลŸti a câลŸtigat, în total, încฤƒ 12.000 de lei.

Postul de director general al Poliลฃiei Capitalei era vacant din 23 iulie, datฤƒ la care comisarul ลŸef Mihai Pruteanu a demisionat ca urmare a unui incident produs în Arestul Central. Un infractor periculos, condamnat la 10 ani de închisoare, a fost eliberat din greลŸealฤƒ de agenลฃii de la Arest, care ar fi interpretat greลŸit minuta instanลฃei în care se comunica faptul cฤƒ bฤƒrbatul a fost condamnat, aceลŸtia crezând cฤƒ a fost pus în libertate.

Cele mai citite

Testamentul actorului Alain Delon a fost transmis celor trei copii

La aproape o lunฤƒ de la decesul lui Alain Delon, testamentul actorului a fost transmis celor trei copii ai sฤƒi, care nu aveau o...

Netanyahu acuzฤƒ Hamas de eศ™ecul negocierilor de pace: a „respins” รฎn bloc „tot”

Premierul israelian a acuzat miercuri Hamas cฤƒ a "respins" รฎn bloc "tot" ceea ce a fost propus รฎn timpul negocierilor purtate sub egida unei...

Testamentul actorului Alain Delon a fost transmis celor trei copii

La aproape o lunฤƒ de la decesul lui Alain Delon, testamentul actorului a fost transmis celor trei copii ai sฤƒi, care nu aveau o...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ