13.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialPoliția Capitalei are un nou șef

Poliția Capitalei are un nou șef

Comisarul şef Marius Voicu a câştigat, marţi, concursul pentru şefia Poliţiei Capitalei, potrivit unor oficiali din Poliţia Română, citați de Mediafax. Post a rămas vacant din luna iulie, după demisia lui Mihai Pruteanu.

Marius Voicu a câştigat funcţia de şef al Poliţiei Capitalei după ce a susţinut, la sediul Poliţiei Române, un examen care a constat într-un interviu. Din comisia de examinare au făcut parte chestorii Dumitru Pârvu şi Dumitru Jianu, ambii adjuncţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române, şi chestorul Mihai Pitulescu, şeful Direcţiei de Investigaţii Criminale.

Alături de Voicu au mai concurat comisarul şef Nelu Lupu, care ocupă funcţia de director adjunct al Poliţiei Capitalei şi comisarul şef Radu Gavriş, şeful Serviciului Omoruri din instituţie.

Marius Voicu s-a angajat în Poliţie în 1991, când a fost plutonier în cadrul Brigăzii Rutiere, post pe care l-a ocupat până în 1999, dată de la care a primit o funcţie de execuţie la Biroul Judiciar al Secţiei 10.

În anul 2001, Marius Voicu a ajuns şef al Biroului Judiciar al Secţiei 10, iar din 2003 a fost, timp de un an, şef la Biroul Depistări, în cadrul Autorităţii pentru Străini şi Probleme de Migrări.

În perioada 2004-2005, Marius Voicu a devenit adjunct al Secţiei 16, după care, din 2005 până în 2009 a fost şef al Secţiei 2. În 2009, Voicu a avansat din nou ierarhic şi până în 2013 a condus Poliţia Sectorului 1. Din mai 2013, Marius Voicu a ocupat funcţia de director adjunct al Poliţiei Capitalei.

Potrivit declaraţiei de avere din mai 2014, Marius Voicu deţine un teren intravilan de 500 de metri pătraţi în oraşul Bragadiru, judeţul Ilfov, o vilă în suprafaţă de 138 de metri pătraţi, tot la Bragadiru, şi un apartament şi o garsonieră în Bucureşti, toate trecute pe numele soţiei, Luminiţa Voicu.

Acesta a luat un credit de 350.000 de lei de la CEC Bank, în 2008, şi mai are datorii la o persoană în valoare de 5.000 de euro.

Voicu a încasat, anul trecut, 87.000 de lei din salariul de poliţist, iar din închirierea apartamentului şi garsonierei din Bucureşti a câştigat, în total, încă 12.000 de lei.

Postul de director general al Poliţiei Capitalei era vacant din 23 iulie, dată la care comisarul şef Mihai Pruteanu a demisionat ca urmare a unui incident produs în Arestul Central. Un infractor periculos, condamnat la 10 ani de închisoare, a fost eliberat din greşeală de agenţii de la Arest, care ar fi interpretat greşit minuta instanţei în care se comunica faptul că bărbatul a fost condamnat, aceştia crezând că a fost pus în libertate.

Cele mai citite

O nouă lovitură pentru șoferi. Polițele RCA s-ar putea scumpi cu 40 %

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este în centrul atenției, după ce a transmis un set de propuneri de modificare a stabilirii prețului polițelor RCA,...

Dosare, demisii și suspiciuni, la Școala Titulescu. Surse: Pe camere nu se poate observa minorul intrând în toaletă, la data violului declarat

Numeroase suspiciuni planează asupra cazului de la Școala Gimnazială “Nicolae Titulescu” din Capitală, unde părinții unui elev acuză că minorul ar fi fost violat,...

Cristian Popescu Piedone lansează un sondaj pe Facebook pentru alegerile din București

Cristian Popescu Piedone, primarul din Sectorul 5, a stârnit atenția opiniei publice printr-o postare pe platforma de socializare Facebook, în care îndeamnă cetățenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă