19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPoliţia a dezamorsat în weekend două bombe, în Irlanda de Nord

Poliţia a dezamorsat în weekend două bombe, în Irlanda de Nord

Poliţia a dezamorsat două bombe în Irlanda de Nord, în cursul weekendului, a anunţat duminică un purtător de cuvânt citat de Departamentul pentru armamente, potrivit NewsIn.

„Ambele dispozitive aveau potenţialul să provoace răniri sau pagube. Au fost lăsate în locuri frecventate de public”, a spus purtătorul de cuvânt, cerând populaţiei să fie vigilentă.

Unul dintre dispozitive a fost descoperit sâmbătă lângă un container cu lichid inflamabil, de angajaţii unei parcări a aeroportului din Belfast. Vineri, un locuitor din oraşul Lurgan a alertat poliţia, după ce a descoperit o bombă de 40 de kilograme într-un butoi cu bere. Geniştii au dezamorsat bombele.

Ministrul nord-irlandez al justiţiei, David Ford, a declarat că astfel de incidente transmit mesaje negative, într-o perioadă în care teritoriul încearcă să atragă turişti şi investitori. Autorităţile suspectează membrii disidenţi ai mişcării republicane.

Irlanda de Nord a fost afectată timp de decenii de conflictele dintre republicani şi unioniştii probritanici. În ultimele luni au fost comise mai multe atentate cu bombă, care s-au soldat în general cu pagube, dar nu şi cu victime.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă