21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPolitehnica Timisoara, KO la Buzau!

Politehnica Timisoara, KO la Buzau!

Gloria Buzau a facut inca o victima de lux in doar cinci zile. Dupa ce a incurcat Steaua in drumul spre topul clasamentului, echipa din Crang a reusit sa se califice in optimile Cupei Romaniei, eliminand Politehnica Timisoara dupa lovituri de departajare.

Jocul din timpul regulamentar a semanat izbitor cu meciul Gloria Buzau-Steaua (1-1). La fel ca si in urma cu cinci zile, oaspetii au deschis scorul in ultimul sfert de ora, gazdele egaland in ultimele secunde ale partidei. Gloria a reusit chiar sa preia conducerea in prelungiri, Romica Bunica, jucatorul care a smuls un punct Stelei, a marcat in urma unui penalty acordat de Sorin Corpodean (‘108). Poli a nivelat scorul in minutul 118. Buzoienii au transat meciul in favoarea lor la loviturile de departajare. Liderul clasamentului golgheterilor din Liga I, Gigel Bucur, a ratat a treia lovitura a timisorenilor, sutand pe langa poarta, la scorul de 5-4 pentru Gloria. Ciprian Petre si Guda au inscris, trimitand echipa pregatita de stefan Stoica in sferturile Cupei Romaniei.
Liderul Ligii I, CFR Cluj, s-a impus mai lejer decat o arata scorul in fata Jiului Petrosani. Didi si-a pus rapid echipa in avantaj, inscriind in minutul 6, dupa ce a scapat singur cu portarul advers. Pentru clujeni aceasta este prima calificare in sferturile Cupei Romaniei, dupa o pauza de cinci ani. Ultima data CFR a ajuns in aceasta faza a competitiei in sezonul 2002-2003, nereusind atunci sa treaca in semifinale, fiind eliminata de FC National (0-4).

La Cluj, Pandurii Tg. Jiu a trecut fara probleme de Universitatea, invingand cu 2-0. Oaspetii au deschis scorul in minutul 7, prin golul marcat de Alexandru Piturca. Peste 20 de minute, Ilie Iordachie puncteaza din nou pentru Pandurii, dupa o actiune solitara. Cu putin timp inainte de pauza, Mugur Bolohan a fost eliminat pentru injurii aduse unuia dintre asistenti, facand misiunea "pandurilor" si mai usoara.
Dacia Mioveni a inceput perfect jocul cu Ceahlaul, Costescu deschizand scorul in secunda 10, dupa o centrare a lui Neagoe. Olteanu a marit avantajul in minutul 31, pentru ca tabela sa fie inchisa imediat dupa pauza de Robert Neagoe (‘46).
Singura echipa din esalonul al treilea prezenta in optimi, Sanatatea Cluj, nu a reusit o noua surpriza, dupa cea din saisprezecimi, cand a eliminat UTA. Dinamo, desi cu echipa a doua pe teren, s-a impus fara prea mari probleme in fata "virusilor verzi".

» Azi au loc ultimele doua meciuri din optimi, FC Brasov-Otelul Galati si Unirea Urziceni-Steaua, ultimul fiind considerat derby-ul etapei. Portarul echipei Unirea Urziceni, Bogdan Stelea, spune ca, indiferent pe cine va decide antrenorul Dan Petrescu sa foloseasca in meciul cu Steaua, jucatorilor ialomiteni nu le trebuie o motivatie speciala pentru a invinge formatia din Bulevardul Ghencea. "Tratam meciul cu Steaua foarte serios si nu putem spune ca nu ne intereseaza. Orice jucator, indiferent pe cine va decide antrenorul sa foloseasca, stie ca evolueaza impotriva Stelei si nu are nevoie de nici o motivatie speciala pentru a castiga partida", a declarat portarul Unirii. Cu ocazia acestei partide se va inaugura instalatia de nocturna a stadionului din Urziceni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă