19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPogea: Nu exclud majorarea taxelor principale daca va fi nevoie

Pogea: Nu exclud majorarea taxelor principale daca va fi nevoie

Ministrul de Finante, Gheorghe Pogea, a declarat, marti, dupa intalnirea cu patronatele, ca daca lucrurile vor evolua intr-o anumita directie, care sa necesite majorarea unor taxe, nu exclude posibilitatea cresterii taxelor principale, relateaza agentia Mediafax.

Pogea a mentionat ca Romania are unul din cele mai scazute niveluri al veniturilor publice din PIB, respectiv 31-32%, in timp ce cheltuielile din PIB sunt de aproximativ 37%. "Acest deficit nu poate fi impins la infinit", a  mai spus Pogea, dupa discutiile purtate cu reprezentantii patronatelor, la Ministerul Muncii.

Ministrul de Finante a mai spus ca trebuie discutat despre reforma veniturilor si a precizat ca dezvoltarea ar trebui sa se faca pe venituri proprii.

Guvernul are in vedere pentru 2010 o reforma a veniturilor, pentru a majora nivelul contributiilor varsate la buget, in care pot fi pastrate cota unica, impozitul pe profit si impozitul pe venit, o decizie in privinta TVA urmand insa sa fie luata in functie de sustenabilitatea deficitului bugetar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă