6.3 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSpecialPNL vrea camere video şi la examenele pentru inspectorii şcolari generali

PNL vrea camere video şi la examenele pentru inspectorii şcolari generali

Deputatul PNL, Raluca Turcan, a anunțat că partidul său vrea introducerea camerelor video pentru supraveghere, aşa cum se întâmplă la Bacalaureat şi la concursurile pentru ocuparea posturilor de inspector şcolar general, care urmează să se desfăşoare în această lună.

"PNL solicită ferm, acum, în momentul organizării, derulării concursurilor pentru ocuparea posturilor de inspector general şcolar să existe camere de supraveghere în sălile de examinare, atât pentru probele scrise, cât şi pentru interviu. Atâta timp cât la un concurs de ocupare de post sau un concurs de capacitate există cameră de supraveghere, de ce să nu existe camera de supraveghere şi pentru concursurile de inspector? Au ceva de ascuns? Mai mult decât atât, PNL solicită ferm să existe posibilitatea contestării probelor practice de interviu, pe baza înregistrărilor video, astfel încât să avem garanţia transparenţei totale a organizării acestor concursuri", a spus Turcan.

Deputatul a adăugat că PNL mai solicită ca observatori din partea societăţii civile şi a mass-media să aibă acces la derularea acestor concursuri, şi transparentizarea concursurilor prin publicarea CV-urilor candidaţilor pe site-urile inspectoratelor.

Cele mai citite

Nu are echipă nici în liga a II-a, dar îşi trage stadion de 100 de milioane de euro!

Deşi Oradea nu are nicio echipă de fotbal care activează în primele două ligi, primarul urbei, Florin Birta, a anunţat că municipalitatea va...

Ce facem cu Transnistria?

Ce a vrut să spună Serghei Lavrov, când a declarat că guvernul de la Chișinău o ia pe urma celui de la Kiev? Prezent...

va candida Michelle Obama? Îl poate înfrunta pe Trump?

Ideea nu e nouă. Dar este speculată intens în ultimele zile. Fiindcă în tabăra democraților americani crește spaima că vor fi înfrânți de...
Ultima oră
Pe aceeași temă