19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialPNL, PRM, UDMR si Partidul Verde cer renumararea tuturor voturilor din strainatate

PNL, PRM, UDMR si Partidul Verde cer renumararea tuturor voturilor din strainatate

Reprezentantii PNL, PRM, UDMR si ai Partidului Verde cer Biroului Electoral Central renumararea tuturor voturilor din diaspora, a declarat pentru NewsIn un membru al Biroului Electoral pentru sectiile de vot din strainatate.

Biroul Electoral pentru strainatate va trimite in cel mai scurt timp la BEC procesul verbal privind situatia voturilor din diaspora si contestatia semnata de cele patru partide, urmand ca BEC sa dispuna o decizie in acest sens.

PSD nu se afla printre partidele care au semnat contestatia.

Dupa numararea voturilor din 95,4% de sectii, diferenta dintre Traian Basescu (50,43%) si Mircea Geoana (49,57%) este de 0,86 procente, potrivit rezultatelor anuntate de BEC la ora 8.00.

In cele 294 de sectii de vot din strainatate au votat in total peste 147.600 de cetateni romani, o participare record pentru diaspora. Romanii din strainatate au depasit astfel recentul record stabilit cu ocazia primului tur de alegeri, cand la vot au mers peste 94.000 de romani.

In diaspora, spre deosebire de rezultatul la nivel national, Traian Basescu si-a adjudecat in primul tur o victorie clara. Astfel, Traian Basescu a obtinut 56,05% din voturile romanilor din strainatate, urmat de Crin Antonescu cu 17,42% si de Mircea Geoana cu 12,41%.

Cele mai citite

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

Rusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat ajutorul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Votul în Camera Reprezentanților s-a desfășurat în...

Florinel Coman, după derby-ul cu Rapid: „Ar trebui să ne intereseze doar diferenţa față de locul doi. Vom sărbători la Sfântu Gheorghe”

La finalul derby-ului cu Rapid, încheiat la egalitate, scor 2-2, Florinel Coman a declarat că este mai puţin important că FCSB nu a reuşit...
Ultima oră
Pe aceeași temă