20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPloua cu sanctiuni la Politia Iasi in cazul Larisei Chelaru

Ploua cu sanctiuni la Politia Iasi in cazul Larisei Chelaru

Un ofiter destituit din functie si alti doi au fost retrogradati la Politia Iasi. Acestea sunt sanctiunile pe care le-au primit criminalistii de la IJP Iasi care au dat gres in ancheta privind disparitia Larisei Chelaru. Inspectorul-sef al Politiei Iasi, comisarul Liviu Zanfirescu, a anuntat intr-o conferinta de presa care sunt concluziile comisiei de disciplina a Inspectoratului Judetean de Politie.

Esecul intregii echipe de cercetare

Cea mai dura sanctiune a primit-o inspectorul principal Liviu Nica, el fiind destituit din politie. Lui i se pune in seama cea mai mare parte din vina in orbecaiala de doua luni a politistilor ieseni, dar comandantul IJP Iasi a adaugat ca „esecul este datorat intregii echipe care a cercetat”. Aceasta echipa s-a invartit timp de zece saptamani pe langa cadavrul fetitei, dar nimeni nu l-a gasit. Inspectorul Liviu Nica a fost cel care a controlat de trei ori boxa in care se afla trupul micutei ascuns intr-o cutie, dar, culmea, nu l-a gasit. Aceasta in conditiile in care politistii au cautat-o pe Larisa Chelaru inclusiv cu caini special dresati. In cazul altor doi ofiteri criminalisti s-a decis degradarea, iar seful de post de la Ciurea a aflat ca a fost amanata inaintarea sa in grad.

Comandantul IJP – destituit

Cu numai trei saptamani in urma, conducerea Inspectoratului General al Politiei l-a demis din functie pe comandantul Politiei Iasi, comisarul-sef Ghiorghi Plai si pe adjunctul acestuia, comisarul-sef Dumitru Tarcan, tot din cauza esecului in cazul disparitiei de la Iasi. Larisa Chelaru, fetita de 8 ani din satul Lunca Cetatuii, comuna Ciurea, judetul Iasi, a fost gasita moarta dupa zece saptamani de la disparitie. Ea a fost violata, supusa la perversiuni sexuale si dupa aceea ucisa cu sange rece de catre un vecin, Robert Ciobanu (17 ani). Baiatul a aruncat trupul micutei intr-o cutie de televizor din boxa blocului. Cadavrul fetei a fost gasit abia dupa ce Robert a fost nevoit sa arunce la containerul de gunoi cutia de televizor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă